Продуцентът на Homeland разкрива тайни за четвъртия сезон

Homeland се подготвя за своята най-невъзможна мисия досега: изпълнението на цялостен творчески рестарт в предстоящия четвърти сезон. Както вече знаете (ВНИМАНИЕ: следват спойлери за трети сезон), Деймиън Люис напусна шпионския трилър, след като предателят Броуди, в чиято роля беше, бе обесен във финалния епизод на трети сезон. Справянето със загубата на главния герой в шоуто е достатъчно трудно, но Homeland ще се възползва от ситуацията, за да разклати радикално сериала и да го поведе в други посоки, сред които: Кари Матисън (Клеър Дейнс) ще работи в Пакистан и Афганистан, а нови актьори като Кори Стол, Сураж Шарма, Лайла Робинс и Майкъл О`Кийф ще се присъединят към екипа.

„Имаме толкова много нови роли, сякаш правим нов пилотен епизод, което е вълнуващо и същевременно ужасяващо“ – казва продуцентът Алекс Ганза. В първото си по-задълбочено интервю за новия сезон Ганза отговаря на горещите въпроси на Entertainment Weekly – за бременността на Кери, за възможността от интимна близост между нея и стоически красивия агент Питър Куин (Рупърт Френд) и дори загатва за възможността да видим още от Броуди.

Първо голямата картина: Какво ще видим в четвъртия сезон на Homeland?

– Ще видим Кери Матисън за първи път да върши работата, за която е обучена – оперативен офицер в чужда държава. Ще видим как офицер от разузнаването се справя на терен. Как подбира агенти, как се справя с чуждото правителство и със своя екип – хората, с които работи в посолството, и с разузнавателните служби на страната домакин. Това е сложен и мрачен свят, такъв, който се надяваме, че ще е изпълнен с интрига, драма и приключение.

Има ли случки от реалния живот, от които черпите идеи?

– Основната причина да се спрем на тази част от света е, че американските сили са завлачени в Афганистан. Така че въпросът е: Какво ще правим там в продължение на 14 години? Когато си тръгнем, дали талибаните няма просто със замах да си върнат контрола над държавата? За какво е пролята цялата тази кръв и струва ли си жертвата? И когато армията се оттегля, кого оставя след себе си? Хора като Кери Матисън и Марта Бойд (Робинс) – хората на ЦРУ и Държавния департамент са тези, които остават, след като армията си тръгне, и от тях зависи да се опитат да запазят държавата непокътната. Кери е в опасно място и нарушавайки закона, тя се поставя в много напечена (напрегната) ситуация.

Колко време е минало? Кери не изглежда бременна на тази снимка…

– Около шест месеца. Тя е родила и предпочитам да не издавам къде е детето, но ще кажа, че може би една от причините тя да се озове в Афганистан и Пакистан, е, че това е място, на което ѝ е забранено да го заведе.

Тоест да не може да държи бебето в едната си ръка, докато в другата държи телефон и си върши работата?

– Точно така.

По скалата от 1 до 10 до колко Кери е емоционално стабилна през този сезон?

– По отношение на овладяването на психичното си заболяване е стабилна. Що се отнася до контрола върху скръбта ѝ от загубата на Броуди – това е друг въпрос.

Значи Кери бие спирачки в романтичен аспект? Какво ще кажете за Куин?

– Всички вдигат врява за връзка между Куин и Кери. И това със сигурност е нещо, с което си играем. Въпреки това въпросът е дали Кери се намира в правилното емоционално състояние, за да бъде отворена към романтика от всякакъв вид, и дали Куин осъзнава, че случаят е такъв? Но е достатъчно да се каже, че той бди над нея през този сезон, защото го е грижа за нея.

Ролята на Сол по-второстепенна ли ще е сега, след като напусна ЦРУ?

– Сол играе важна роля през този сезон, макар и различна, обърната роля. Преди беше шеф на Кери. Сега, когато е в частния сектор, той се озовава под нея и работи под нейна команда, така че имаме обрат в ролите им.

Той отвъд океана ли, заедно с нея, или е във Вашингтон?

– Той се намира в чужбина, но не искам да разкривам прекалено много. Той е начело на частна военна компания в Ню Йорк в резултат на възхода в Афганистан той открива значителна пазарна възможност в тази част на света.

Без Дана (Моргън Сейлър) или Джесика (Морена Бакарин)?

– В момента нямаме планове за тези герои, но все още сме по средата на работата върху идния сезон.

Без Мажид Жавади (Шон Тауб), предполагам?

– Ако бяхме по-близо до Иран, Жавади щеше да е ключов играч, но се намираме в друга част на света.

Андрю Локхарт (Трейси Летс) ще се върне ли?

– В момента той е постоянен директор на ЦРУ, той е шефът на Кери и Санди, така че той е част от ансамбъла тази година.

И очевидно е от важните, но видяхме повече за него в края на миналия сезон.

– Той е човек, който постепенно е навлизал в тази сфера и се е обучавал в тази работа, политик, който сега разбира какво означава да седне на директорския стол.

Сураж Шарма (Life of Pi) се включи в актьорския състав, ще ни кажете ли малко повече за неговия герой?

– Той е студент по медицина в Исламабад, неговият път се пресича с този на Кери и се превръща в значим обект на интерес за нея.

Лайла Робинс (In Treatment) и Кори Стол (House of Cards) също ще вземат участие в новия сезон.

– Кори Стол е главен офицер на ЦРУ в Исламабад, а Лайла Робинс играе посланик в Пакистан. Едно от предизвикателствата при направата на сезона е да разкажем правдоподобна, релевантна за американската публика история. Затова искахме да установим една малка Америка в Исламабад, всички американци, които идват да работят на това място, и малката общност, която те установяват там. Те са там, вършейки своята работа, но и също живеейки и съществувайки там, което се надяваме да бъде интересно. Той е невероятно амбициозен главен офицер, а тя е с кариера на дипломат, който влиза в конфликт с него.

Майкъл О’ Кийф също се присъединява към каста.

– Той играе заместник-ръководителя на мисията в Исламабад, един човек, който е бил на около от край време, но постът на главен офицер винаги го е подминавал в кариерното му развитие, въпреки че е изключително способен агент.

Бяхте ли в състояние да устоите да му задавате въпроси за Caddyshack?

– Беше почти невъзможно. Той е страхотен човек и актьор с такъв обсег, че е невероятно да го гледаш.

А какво ще кажете за Броуди – може би ще се завърне под формата на флашбек?

– Винаги си запазвам възможността, че нещо подобно може да се случи. Той беше толкова значителна част от живота на Кери, че пълното му забравяне би било просто погрешно, защото Кери скърби за загубата му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 12 =