Началото на новият телевизионен сезон в Америка е след по-малко от месец и именно поради тази причина ние решихме да ви представим шансовете на новите сериали, които телевизиите ще излъчват през новия сезон.

И този път ще започнем с азбучната телевизия АВС и новите сериали, които предстои да завърти.

Forever
Forever ще стартира в понеделник, 23 септември, след Dancing with the Stars , а ден по–късно ще започне излъчването на сериала и в неговия собствен слот – вторник от 22:00 часа.
Ако трябва да бъда честен, това че АВС реши да пусне премиерния епизод след DWTS е един вид трамплин за сериала, все пак DWTS е едно от най–гледаните предавания в ефира на телевизията и седмично събира по над 13-14 милиона зрители, въпреки че не-голяма част от тях са част от целевата група 18-49. Все пак не вярвам, че излъчването след DWTS ще помогне особено на сериала (били сме свидетели на много подобни ексклузивни премиери в различни слотове, като малко от тях са завършили успешно. От последния сезон примерът е с Intelligence на CBS, който стартира след NCIS с над 16 милиона и все пак само седмица по–късно, когато започна излъчването му в понеделник вечер, пред телевизорите имаше малко повече от 6 млн зрители.)
Разбира се, мога и да греша за сериала и той все пак да се наложи, но според мен дори и да се наложи, ще се превърне в Body of Proof 2 – над 9 млн пред екраните, а само 1 млн от тях част от 18-49.
Шанс за подновяване: 30%

Selfie
Ако трябва да си говорим кой от новите сериали е най-прецакан откъм ден и час на излъчване – това определено е Selfie. Сериалът ще се излъчва във вторник от 20:00 часа, а това време на излъчване определено не играе в негова полза.
Комедията, която идва от създателката на Suburgatory и Parks & Recreation, ще трябва да се сблъска лице в лице с NCIS на CBS (2.8/18.50млн), The Voice на NBC (3.1/ 12.11 млн) и новите предавания на FOX и The CW – Utopia и The Flash.
Единствената надежда за новата комедия е, че Last Man Standing се излъчваше в този слот през сезон 2011-12 и въпреки голямата конкуренция успя да оцелее и да си спечели сърцата на зрителите.
Шанс за подновяване: 40%

Manhattan Love Story
Ако трябва да съм честен, клишираните тв проекти рядко успяват да се наложат, а когато говорим за тв проект, който не стига, че е клиширан, но е и сложен в трудно часово време, шансът за успех е минимален.
Шанс за подновяване: 20%

Black-ish
Black-ish ще направи премиерата си на 24 септември от 21:30, непосредствено след премиерата на новия сезон на Modern Family.
АВС все по–често се опитват да наложат нови сериали, пускайки ги след най–гледаната си комедия, а именно Modern Family. И все пак списъкът с провали е много по–голям от този с успехи. От началото на излъчване на Modern Family рядко е имало сериал, който да направи премиерата си след комедията и да успее да се наложи.
Ако трябва да наблегнем и на това че сериалите с афроамериканци рядко успяват по национална телевизия в Америка, шансовете на сериала падат още.
Шанс за подновяване: 25%

How to Get Away with Murder
HTGAWM определено е фаворитът за подновяване сред новите сериали на АВС. Известен каст и достатъчно голяма звезда, която да го представлява в лицето на Вайола Дейвис, добри отзиви от страна на критиците, сериозна подкрепа в лицето на No1 сериал на АВС за сезон 2013-14, а именно Scandal, и Шонда Раймс начело на екипа – всичко това прави шансовете на How to Get Away with Murder да получи подновяване за втори сезон много високи.
Шанс за подновяване: 80%

Cristela
Cristela ще стартира на 10 октомври от 20:30 часа като част от комедийния петъшен блок на АВС.
Честно казано се двоумя за този сериал. От една страна шансовете му за успех са по-високи от тези на сериал като Manhattan Love Story, но въпреки това новата комедия едва ли ще има възможност да се превърне в хит. Сериалът ще се излъчва след Last Man Standing, който привлича средно по 7 млн души, но все пак не-голяма част от тях са в целевата група 18-49.
АВС опитаха с подобен сериал преди 2 години – Malibu Country. Тогава нещата до последно стояха добре, но въпреки това от азбучната телевизия решиха да прекратят проекта.
Шансовете на Cristela определено не са малки, но все пак има и голяма вероятност шоуто да бъде прекратено, именно поради факта, че се излъчва в “мъртвия петък”.
Шанс за подновяване: 50%

 1. Анонимен

  Интересна статия. Агент Картър ще почне януари по ABC. Според теб колко процента е шанса да се поднови? Не го видях в статията може би защото не пише че почва есента.

  • inferno

   Ами Agent Carter ще вземе слота на SHIELD, а е и втория сериал на Марвел по АВС, така че е много вероятно голяма част от зрителите, които гледат SHIELD да започнат да гледат и Agent Carter. Въпросът обаче е колко голяма част. Истината е, че миналата есен по всички американски форуми се „сцепваха“ да пишат за SHIELD [бях чел безумни коментари, в които се очакваше SHIELD да има поне 20млн зрители за премиерата] и все пак SHIELD, въпреки че стартира добре, в средата на сезона вече беше далеч от това да се нарече „хит“ с рейтинги, които бяха високи за АВС, но ниски като цяло, но да се върна на въпроса.
   Agent Carter много вероятно ще бъде подновен за втори сезон. Ситуацията за АВС е далеч от цветна, а очаквам рейтинги около 1,7-2,3 (18-49) за Картър, напълно достатъчни за втори сезон
   Плюс това ще се излъчва едва 5 месеца( януари – май ) и рейтингите няма да имат възможност да паднат много(вероятно).

   Шанс за подновяване:70%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 − 1 =