Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

9

Интересен

Intruders, новият сериал на BBC America, се оказа доста приятна изненада, ней-вече защото след два епизода, които изгледах, все още не знам какво и защо се случва в историята. Но определено искам да разбера!

Динамичният сюжет проследява няколко героя на различни места в Америка, на които се случват странни неща, очевидно свързани, но все още не е ясно по какъв начин.

Засега ни е известно, че съществува тайно общество от безсмъртни похитители на тела, но структурата на това общество е абсолютна тайна. Има доста загадъчни елементи, като например числото 9, което се появява често на различни места и тайнственото изречение „В началото беше смъртта…“

Тези неща успяват да разпалят любопитството на зрителите, без да става дразнещо или пък действието да върви мудно, което е основният недостатък на този тип сериали.

До този момент главните действащи лица са бивш полицай, който издирва жена си (една от похитените), малко момиченце, което всъщност не е нито малко, нито момиченце, а мъж на име Маркъс Фокс, и безжалостен убиец, тръгнал по следите на Фокс. Епизодите се гледат неусетно заради често сменящите се сцени и постоянното действие, така че предвиждам, че този сериал ще е от тези, при които можеш да изгледаш цял сезон за един следобед. Още повече, че обещаните епизоди са само 8.

Създател на сериала е Глен Морган, който вече има опит в опъването на нервите на зрителите – продуцент е на култовата поредица „Досиетата Х“. В главните роли влизат Джон Сим, участвал в някои епизоди на Doctor Who, Алесандро Джулиани от The 100 и Соня Салома от The Killing.

На този етап ми е трудно да напиша някаква по-сериозна критика, защото имам чувството, че съм гледал една съвсем малка част от пълнометражен филм и събраните впечатления са твърде малко, че да мога да оценя цялата продукция, но засега определено ми харесва. Вероятно ще го изгледам целия, но сигурно ще изчакам докато излязат всички епизоди от първия сезон.

  1. Да,прави сте!Благодарение на ТV-Series въобще чух за този сериал,много ми хареса и реших да го кача он-лайн .Има го в TV-Seriali.Com Засега съм добавил 6 от 8-те епизода,чакам превод и за останалите два.Страхотен сериал е!

  2. Павел Динчов

    Точно изгледах и аз двата епизода. Учудващо много въпросителни ни поднасят и все пак леко полеко разбираш някои неща. Много, много добре изглежда и с доста оригинална идея. И да, прав си, преспокойно на един дъх най-вероятно може да се изгледат всичките. Най-важното е, че има действие, даже тези два епизода действието се движи доста бързо. Готино начало, ще видим натам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 18 =