хитов сериал

FOX: Новите сериали през 2014-2015

Този път в поредицата от статии за предстоящите нови заглавия през сезон 2014-15 ще обърнем внимание на телевизия FOX и предложенията, с които тя иска да омагьоса американския зрител. Предишните статии се намират тук: ABC, CBS, NBC.

Red Band Society
Red Band Society ще направи премиерата си на 17 септември веднага след Hell’s Kitchen. Шоуто, в което ще вземе участие Oктавия Спенсър, ще се излъчва в сряда вечерите от 21:00 часа.
Ако трябва да бъда честен, RBS има шансовете да успее. За момента не се заемам да говоря за “хит”, но може би това е единственото ново шоу на FOX, след Gotham, което има сериозен шанс да спечели сърцата на зрителите.
От друга страна, шоуто ще се излъчва в изключително тежък слот, в който трябва да се бори за рейтинг с/у комедийния блок на АВС (Modern Family & новия Black-ish), Criminal Minds на CBS и Law & Order:SVU на NBC, които определено имат сериозна аудитория, която ги следва винаги и навсякъде.
Все пак по–ранната премиера, която ще смекчи конкуренцията. дава една бонус точка на тийн драмата, която може да е от голямо значение за по-нататъшното ѝ представяне в рейтингите.
Шанс за подновяване: 50%

Gotham
Преди началото на всеки един сезон винаги има едно шоу, за което се говори изключително много. Ако миналата година това беше Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., то тази година това определено е Gotham.
Новият сериал за Батман със сигурност се очаква с голямо нетърпение и все пак искрено се надявам “големите очаквания да не докарат големи разочарования”
В рейтингово отношение за Gotham очаквам рейтинги горе-долу сходни с тези на S.H.I.E.L.D. от миналата година, а ако това се случи, шоуто с Бен МакКензи определено ще се радва на втори сезон.
Шанс за подновяване: 85%

Gracepoint
Тук няма да си говорим за подновяване или прекратяване, тъй като Gracepoint е мини-мистерия, която ще включва 10 епизода и ще се излъчва в четвъртък вечерите веднага след поредния (и вероятно последния) нов сезон на Bones.
Очакванията ми за минисериала са, че ще започне с рейтинги близки до средните, но след това ще загуби голяма част от аудиторията си. Като се има предвид и конкуренцията в лицето на NFL и Scandal на АВС, шансовете на новата мистерия да завърши с някакъв добър рейтинг падат драстично. Все пак нека не забравяме, че винаги всичко е възможно (напр. Fargo беше обявен като минисериал, но спечели критици, публика и респективно втори сезон). А пък и Gracepoint е римейк на британския Broadchurch, който беше награден с нов сезон.

Mulaney
Mulaney ще стартира на 5 октомври от 21.30 часа като част от комедийния неделен блок на Fox.
Ако трябва да съм честен, неделният блок на FOX е каша (20.00 – The Simpsons, 20.30 – Brooklyn Nine-Nine, 21.00 –Family Guy, 21.30 – Mulaney). Още в средата на май, когато от FOX обявиха програмата си за предстоящия сезон, се зачудих как подобна неделна програма ще успее и все пак тя може и да успее – до някаква степен. До степен, в която The Simpsons, Brooklyn Nine-Nine и Family Guy са подновени, а Mulaney набързо е забравен.
Лично аз смятам, че шансовете на Mulaney са изключително нищожни и единственото нещо, което евентуално може да повлияе на подновяването му, е фактът, че преди него се излъчва Family Guy.
Шанс за подновяване: 25%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − seventeen =