Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.3

Нелош

Рон Пърлман! Рон Пърлман! Това ми стигаше, за да ме накара да гледам пилотния епизод на новия сериал Hand of God, в който Рон е в главната роля. Всички фенове на Пърлман бяхме свикнали с неговата ненормално силна роля на Клей в Sons of Anarchy и реално този проект е първият след ерата Sons.

Сюжетът се фокусира върху съдия Пернел Харис (Пърлман), който изведнъж започва да получава видения и халюцинации, за които смята, че са послания от Господ. Преди месеци семейството му е сполетяно от трагедия – снаха му е изнасилена, а синът му става свидетел. След което младежът прави опит да се самоубие и в момента лежи в кома в болницата, като шансовете му да се събуди изглежда са нищожни. Признавам, не е от най-привлекателните сюжети, на които бихте се натъкнали, но има една нотка на интерес, колкото и мъничка да е тя. Реално в този един час всичко се фокусира върху самия съдия и ни показва как той преживява този толкова тежък и драматичен момент в живота си. Пърлман си е Пърлман – страхотно присъствие и струящо от него въздействие към зрителя. Откъм сценарий не видяхме нещо запомнящо се и грабващо. Да, финалът им се получи и събуди интерес, но като цяло беше минорно и скучно на моменти. Но, разбира се, това е началото и тепърва може да се очаква да обяснят някои неща, които се случиха.

Актьорският състав е доста „шарен“ и интересен. Освен Пърлман, другите актьори, които се появяват, са Дейна Дилейни (Body of Proof) в ролята на съпругата на Харис; Андре Ройо (The Wire) в ролята на алчния кмет и най-добрият приятел на Харис; Алона Тал (Burn Notice) в ролята на снахата; Гарет Дилахънт (първата му роля след култовия образ на Бърт Ченс в Raising Hope) в ролята на Кийт Денисън – съмнителен, фанатичен, религиозен индивид и т.н. Общо взето, появяват се интересни образи, занапред ще видим как ще се развият.

Изобщо пилотният епизод не беше лош, но пък някак си е по-драматичен и тежък спрямо някои други неща, които излязоха през последните летни месеци. Разбира се, това не е лошо, просто се очертава, че сериалът няма да бъде толкова неангажиращ и предполагам, че няма да се понрави на всеки. Определено и аз не съм толкова впечатлен (както и се вижда от написаното), за да ви агитирам да го гледате на всяка цена, напротив, дори и аз съм на кантар за втори епизод, но най-вероятно ще му дам шанс и то заради Пърлман.

С две финални думи – очертаваща се тежичка драма с брилянтен актьор начело.

Режисьор – 6

Актьори- 7

Сценарий – 6

Нелош

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − 1 =