Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6

За почитателите на NCIS, NCIS: Los Angeles и всички CSI

ФАКТИТЕ

Телевизия: CBS

Премиера: 23 септември

Артисти: Скот Бакула (Star Trek: Enterprise), Си Си Ейч Паундър (Sons of Anarchy), Лукас Блек (The Fast and the Furious: Tokyo Drift), Зоуи МакЛелан (Dirty Sexy Money) и др.

Зрители: 17.10 млн.

ОТВЪД ФАКТИТЕ

Ето го и новият спиноф на супер успешния сериал NCIS, стартиращ няколко години след NCIS: Los Angeles. За незапознатите – NCIS (Naval Crime Scene Investigation) е известен тук като „Морски детективи” или „Военни престъпления” и ни разказва за специален отдел, който се бори с престъпността (естествено).

Подобно обаче на CSI (Crime Scene Investigation) сериалите, тук не става въпрос за хора, които стават сутрин, за да отидат в скучен офис и да си клатят краката от 9 до 17 ч. Главните ни герои са приятели, живеят с взаимните си проблеми, когато се налага спят заедно (в различни кътчета в офиса), веселят се заедно и са обединени от висшата цел да заловят лошите. Най-важното при един такъв екип е неговият ръководител. В случая това е Скот Бакула, когото всички ние много обичаме заради ролята му на капитан Джонатан Арчър в Star Trek: Enterprise. Както там, така и тук обаче, неговият образ не съвпада напълно с представата ни за строг и леко мрачен лидер, готов на крайни и непопулярни действия. Напротив – Скот Бакула е ведър и харизматичен чаровник, който има дарбата да запълва с присъствието си всяка сцена, в която участва. Буквално, но и с таланта си, това постига и неговата колежка – в ролята на гениалния патоанатом (знаем, че в такива сериали и задружни колективи винаги има някой крайно интелигентен такъв) е Си Си Ейч Паундър. Към екипа добавяме задължителния леко чалнат лаборант, IT специалист и стигаме до „черешката” на тортата – двамата полеви агенти. Сигурно сте забелязали, но те почти винаги са мъж и жена, защото, да, точно така – между тях нещо трябва да пламва и да угасва постоянно. Уви, в този сериал това ще бъдат и двете най-слаби звена – докато Лукас Блек е просто безличен, то Зоуи МакЛелан е чак стряскащо бездарна и неуместният ѝ хилеж не може да скрие това. Предполагам, че на по-късен етап тя ще бъде сменена – ще загине геройски и още отсега си представям шума, който ще се вдигне около нейната заместничка.

Относно историята на престъплението – тя е простичка, но интересна и сериалът си тече плавно. Липсват кой знае какви избухвания и моменти на просветление, но не е и много скучно. Предполагам, че така ще бъде и занапред. Да не забравяме и че действието се развива в града на джаза и девизът му е „Нека добрите времена да продължават”. Няма съмнение, че с този спиноф добрите времена за създателите на NCIS ще продължат – защо трябва да се притесняваш, когато тичаш през зеления парк, усещаш лекия океански полъх, а около теб се носи приятна джаз музичка?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 3 =