И CBS със сериал по комикс

Сайтът EW съобщи, че CBS имат сключен договор за излъчването на нов сериал на Warner Bros. TV, наречен Supergirl.

Базирана на героиня от DC Comics, драмата разказва историята на Кара Зор-Ел, която е родена на планетата Криптон, но преди много години бяга, след като планетата ѝ бива унищожена. От пристигането си на Земята, тя крие своите сили, подобни на тези на братовчед ѝ Супермен. Но сега, вече 24-годишна, тя решава да приеме своите свръхчовешки способности и да бъде герой, както ѝ е било отредено.

Изпълнителният продуцент на Arrow и The Flash Грег Берланти и Али Адлер (New Normal) ще са сценаристи и ще продуцират заедно със Сара Шехтер.

Едночасовата драма е само част от отличителните комикси на DC, чиито творби или са на път към телевизионния екран, или вече присъстват там. Към момента Warner Bros. TV имат пет сериала по комикси, които ще се излъчват в праймтайма този сезон. Сред тях са: Arrow, The Flash, Constantine, Gotham и появяващият се в средата на сезона iZombie. Студиото също така работи над Titans и Lucifer. Marvel разполагат с Agents of S.H.I.E.L.D. по ABC и Agent Carter, а Netflix ще излъчват Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage и Iron Fist.

Това може да бъде вторият път, в който Supergirl се появява в праймтайма за последното десетилетие. Предният път Лора Вандервурт се превъплъти в героинята в Smallville на The CW.

превод: Десислава Читакова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − eleven =