Black-ish

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Забавен

Моята крещяща нужда за свежа комедия все още я има. С интерес следя новите проекти. Появи се нов комедиен сериал от ABC – Black-ish.

Първото нещо, което ми направи впечатление, е липсата на фонов смях. Това винаги ме е изкарвало извън нерви. Тук го няма и е страхотно. Изобщо цялостното ми мнение е доста положително.

В първия епизод се запознаваме със семейството на Андре Джонсън, преуспяващ човек в рекламната сфера. От името на сериала става ясно, че ще видим как засягат расовата тема. Много малко комедийни сериали имат някакво послание. Важно послание, което да запомниш. Тук още от пилотния епизод го има и то ни е поднесено доста успешно. От самото начало става ясно, че неговото семейство е черното семейство. Той е човек, който държи на културата си и цветът на кожата е важен за него. Така възпитава и своите четири деца. Докато майката (която се е реализирала много успешно в медицинската сфера) се радва, че децата им не правят расови разделения, в този първи епизод той прави всичко възможно да покаже на децата, че това е много важно. Сами разбирате, че покрай тези негови старания ставаме свидетели на доста дебилни и забавни случки. Хуморът е свеж и приятен, без абсолютно никакъв дразнещ елемент.

Имаме химията между родителите – в ролите Антъни Андерсън (Guys with Kids) и Трейси Елис Рос (Reed Between the Lines). Андерсън винаги е имал страшни роли във филмите и някак си тази му пасва чудно. Плува в собствени води и е уверен и забавен. Децата са приятни и изобщо не дразнят (и четирите!), което си е постижение за ситком. Изненадата за мен бе Лорънс Фишбърн (!) и неговото превъплъщение в дядото (баща на героя на Андерсън). Без да сте гледали, сами се досещате, че от него ще получаваме ироничните и забавни подмятания относно това как Андре отглежда децата си. Обстановката е типична за такъв сериал, но е нещо приятно и допълва приличния хумор.

Изобщо този пилотен епизод си е светлина в тунела и определено ми допадна, така че разчитам да има силни нови епизоди. Определено бъдещето на сериала е обещаващо. Да, не е брутално смешно (както при Friends или пък изцепките на Барни в HIMYM), но пък е свежо и неангажиращо. Напомня ми на несправедливо спрения Growing Up Fisher от предния сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × two =