Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

3

Не си губете времето

ФАКТИТЕ

Телевизия: ABC

Премиера: 30 септември

Артисти: Аналей Типтън (Crazy, Stupid, Love), Джейк МакДорман (Greek, Shameless), Джейд Ката Прета (Californication) и др.

Сценарист: Джеф Лоуел (Two and a Half Men, Chaos City)

Зрители: 4.28 млн.

ОТВЪД ФАКТИТЕ

За да не ви губя времето (както този пилотен епизод загуби моето), ще ви предупредя от самото начало – хвърлете едно око на Manhattan Love Story само ако сте изгледали стотици пъти всички сезони на Dharma & Greg, How I Met Your Mother, Friends и всички други знайни или незнайни романтични комедии и сте се пристрастили дотолкова към този жанр, че налудничаво искате още и още…

Иначе за сериала могат да се кажат две хубави неща – първото е, че главната героиня Аналей Типтън е сладка и се справя добре. Второто е, че времетраенето на всеки епизод е само 20 минути. Толкова. Всичко друго е зле или в най-добрия случай е посредствено. Сценарият е тип „Мъжете са от Марс, жените от Венера” – хайде, стига толкова? Второстепенните герои действат все едно са кукли в евтино шоу, пускат някакви реплики, гледат се многозначително и се подхилкват. Хумор почти липсва, а романтиката се изразява в разходка с корабче покрай Статуята на Свободата. Опитът за нещо различно, което да отличи този сериал от стотиците подобни, също е провал – става въпрос за това, че четем и мислите на двамата главни герои, докато водят уж нормален разговор. Уви, и тук клишето проработва с пълна сила – мъжът (в ролята Джейк МакДорман) мисли, естествено, предимно за секс, а жената за това дали той мисли предимно за секс. А, тя мисли и за мода, а той… за секс. И т.н. Хайде, стига толкова за Manhattan Love Story – и това му беше много.

  1. :Peteto

    Не мога да го намеря да го дръпна. Някои може ли да ми каже откъде.

  2. Павел Динчов

    Точно и аз изгледах пилотния. Първите 7-8 минути определено бях на твоето мнение, но някакси след това вкараха нелоши неща. Точно мисленето на някои моменти беше добро попадение. За поддържащите няма какво да се каже, но главните са страшно симпатични и готини и особено девойката е адски свежа, а пък и заедно имат някаква доза химия и се получава. Поне за мен се получи. Не му предричам светло бъдеще, но определено бих гледал още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 5 =