Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

2.6

Скучно клише

Криминалисти, които правят всичко и са повече детективи, отколкото реалните такива; консултанти, които са цивилни и разследват сложни случаи; специални екипи, които се занимават с психологията на престъпниците и са група профайлъри, които отново разследват убийства и сложни случаи… И т.н. и т.н. Това са все теми, които вече са реализирани в сериали. Някои успешно, други мега успешно. Ето, че поредният такъв екип вече е факт в новия проект Stalker.

Екип, създаден да разследва заплахи (към хора), и хора, които дебнат и преследват жертвите си. Първото ми впечатление е, че е малко абсурдно да има такъв отделен екип. Но да предположим (както с повечето подобни), че е логично да има такъв. Всеки един от детективите има своите достойнства и умения и заедно се сблъскват с тежките случаи. Лошото на екипа е, че е клише – имаме строг главен детектив, която има вид на безчувствена и странна. Веднага виждаме и новобранец в екипа – надарен детектив, който е остроумен, умен и шеговит – пълна противоположност с ръководителката. И естествено след 10 епизода най-вероятно ще бъдат заедно като двойка. Освен ако сценаристите не решат да направят нещо толкова очаквано чак след 6 сезона като в Castle. Това е и нещо, което истински ме дразни в този тип сериали. Отвъд клишето се превърнаха тези взаимотношения. Но тук предричам, че след 5 епизода актьорите ще си търсят нова работа.

Иначе нищо ново – даден случай и разследването му. Изобщо не можаха да ме спечелят откъм сценарий, та даже като се замисля, този пилотен епизод изобщо с нищо не ме накара да искам още от този сериал.

Единственото, което ми направи впечатление при актьорите, е, че за първи път в живота ми виждам Дилън Макдърмот (в ролята на новобранеца, Hostages) да се усмихва. Маги Кю (Nikita) никога не съм я харесвал, винаги ми е била някак си безлична и скучна. Тук ролята предполага такъв характер, но все пак ми е дразнеща. За другите няма абсолютно никакъв смисъл да говорим. Нищо струващо си да се отбележи.

Става ясно и че героинята на Кю е жертва на такъв преследвач, а пък новобранецът си е чист преследвач… Явно с това се опитват да зарибят някой фен. Опитват, но не се получава.

Главният сценарист и създател на този сериал е Кевин Уилямсън (Scream), който създаде The Vampire Diaries и The Following. В сериала с Бейкън се нагледахме на безмислено брутално насилие, предполагам, че тук ще се наблегне на сексуалния момент до краен предел.

С две думи – поредната пълна загуба на време. Поредното клише – с различни актьори, различна идея, но еднакво бездарен и скучен краен продукт.

 1. rallica

  според мен сериала е интересен (да ,напомня на някои сериали ,но за разлика от тях сюжета е интересен и актьорите са добри…особено последният 18 епизод е просто уникален) не смятам ,че оценката ти към таланта на Маги е обективна ,както и за другите актьори за които „нищо не си струва да се отбележи“,тъй като всички до един имат поне един успешен филм\сериал зад гърба си…както и да е,всеки има вкус

 2. Анонимен

  Пълна загуба на време беше да чета тъпата статия. Сериалът е изключително интересен, за разлика от повечето в този жанр има история, която се развива паралелно на разследваните случаи и има много потенциал в него. Истината е, че не стартира с блестящ рейтинг, но ако успее да задържи публиката си, може да получи втори сезон.

  • martin

   Напълно съгласен. Сериала е много добър, но нали трябва да има „разбирачи“…

  • Павел Динчов

   Добре бе, хора, защо винаги приемате така нещата? Не ви ли е ясно, че всеки има вкус? Едни реагират, че сме дали 9 на Satisfaction, други на това, трети на друго… Еми, съвсем нормално е, колкото хора на света, толкова различни мнения. И никой от нас не е „разбирач“, по дяволите. Просто сме едни от вас, които изказваме публично мнението си. И не виждам каквата и да е интересна история, освен изсмукване от пръстите с цел да задържат феновете… Ето, при теб се е получило, при мен не. Майната му и продължаваме. Съжалявам, ако съм дал вид на голям разбирач,но ако гледам нещо ново и в този момент си припомня поне 10 други сериали, няма как да ми хареса. Виждано е, предъвкано е, няма смисъл да му се отделя време –> загуба на време.

 3. Christian Katrev

  Ако го бях хванал случайно по телевизията щях да си помисля, че е новия сезон на The Following или бъдещия сериал по Scream.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 4 =