Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.3

Приятен

Вече е факт и проектът, продуциран от НБА звездата Леброн Джеймс – Survivor’s Remorse.

Честно казано, единствено имах иSurvivor’s Remorseче съществува такъв проект. Нито бях гледал промота, нито трейлър, нищо. Затова и реално не очаквах почти нищо. Учудващо пилотният епизод (който е 30 минути) се оказа свежо и приятно нещо. Веднага ще кажа, че приликите с Entorauge са изумително много и това е първата асоциация. Тук нещата се преместени от актьорските среди в баскетболния свят на млада изгряваща звезда. Като човек, който харесва баскетбола, само постера ми беше достатъчен, за да му дам шанс. Въпреки че в този пилотен епизод почти не става ясно дори за какъв спорт говорят.

Историята се завърта около Кам Калоуей – млада баскетболна звезда, която е закупена от Атланта Хоукс. Подобно на групичката около Вини Чейс (Entourage), така и тук редица индивиди вървят пакет с младата звезда. Виждаме оправния мениджър (който е и братовчед), пресмятащ абсолютно всичко, виждаме чичото и сестрата, които общо взето се възползват от ситуацията. И реално тяхната роля остава мистерия, но семейството е семейство явно. И така, ставаме свидетели на сцени, които ни показват, че (подсказващо и от името) главният герой се чувства виновен, защото е успял да се махне от крайния квартал на Бостън, който е пълен с банди, престрелки и прочие. Сценаристите навярно ще заложат именно на това чувство и ще развият изграждането на образа на младия Кам.

Нищо ново не се наблюдава тук, но аз специално имах нужда от нещо от типа на Entorurage – неангажиращо, свежо и реално сериалче. Да, във фокуса са звезди или пък големи спортисти, но някак си успяват да го покажат реално и непринудено.

Актьорите са цяла банда от много различни други сериали. Впечатление прави младият Джеси Ъшър (Кам) и химията между него и мениджъра му (Ронреако Лий). Това се е получило и предполагам, че в бъдеще тези взаимоотношения ще заемат централни позиции. Всички други се вписват и не дразнят с появата си.

С две думи – неангажиращо, „Entourage“ сериалче.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − 14 =