Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

8.3

Впечатляващ

Силен старт за новия сезон на American Horror Story – отчетен е рекорд с 6.1 милиона зрители и рейтинг 3.1. Това не е толкова учудващо, предвид голямата реклама, а и самата концепция на сезона, която е нещо, за което феновете отдавна мечтаят. Freakshow. Но, разбира се, големият въпрос е дали тези резултати ще се задържат. Да видим каква е прогнозата след първия епизод…

Действието този път се развива през 1952 година във Флорида в цирково шоу с „откачалки“. Серията успява бързо да въведе зрителя в обстановката, показвайки ни различните странници, събрани от Елса Марс – новото превъплъщение на неповторимата Джесика Ланг. Най-малката жена на света (която е съвсем реална), любимката на зрителите от втори сезон Пепър, жена с брада (Кати Бейтс) и момчето с деформирани ръце, с които доставя допълнително удоволствие на дамите, (Евън Питърс) са само част от чудатите герои. И, разбира се, Бет и Дот, сиамските близначки, изиграни от Сара Полсън, които явно ще имат централна роля. Всичко е като една картина, каквато никога не сте виждали. Сценаристите отново залагат предимно на гадости и провокации, но… е някак привлекателно да се потопиш в този свят.

На лице е и основният конфликт: обикновеното срещу ненормалното. Още в първата серия това излиза на преден план и виждаме „откачалките“ да се борят за своето място в света на нормалните – борба, която се оказва, че може да бъде доста жестока (дори кървава) и най-важното, интригуваща. Как ще се развие това и ще се впишат ли те, предстои да разберем. Но със сигурност сезонът тази година е обещаващ, защото събира интересни персонажи и предпоставя добри сюжетни линии. А, и, да си го кажем, все пак е цирк, хора! Въобще кой не обича цирковете?

И естествено какво е цирк без клоун? Този, който прави най-голямо впечатление в премиерата, определено е новият злодей – клоунът Туисти. Не знам дали и вие изпитвате популярния страх от клоуни, но така или иначе, пригответе се да се стреснете. Създателят на сериала Раян Мърфи отдавна обяви, че щом ще правят образ на хорър клоун, иска това да е най-страшният клоун в историята на киното и телевизията. Струва ми се, че са на прав път с това. И въпреки че от обещанията на Мърфи очаквах първата сцена с клоуна да е дори по-смразяваща, все пак не останах разочарован. А до края на епизода Туисти вече беше опасно близо до героите от цирка, така че нещата се задвижват със задоволителна скорост – ще чакаме следващите епизоди.

В общи линии, Freakshow с чудатите си персонажи и атмосфера, има потенциал да се превърне в най-успешния сезон на American Horror Story. Времето ще покаже дали ще оправдае очакванията.

 1. omg

  Нали Нейл Патрик Харис щеше да участва в четвърти сезон? Нещо знае ли се?

  • kiko7

   Някой ще отговори ли,защото и аз искам да разбера

   • Dagodfather

    Има доста време до края на сезона. Няма нищо официално засега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 14 =