Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

1

Неземна глупост

След свежия Black-ish, който след 4 епизода се справя прилично, и след Manhattan Love Story, който с всеки следващ епизод става по-добър, нещата в комедийната сфера не изглеждат безкрайно зле. Продължавам с търсенето на нещо стойностно и днес обърнах внимание на новия комедиен сериал на NBC – Marry Me.

Първото ми впечатление (за съжаление) е отрицателно. То се отнася до безкрайно бездарната и дразнеща Кейси Уилсън (Happy Endings), която тук е в главната роля. Още от Happy Endings за мен тя беше най-некадърната и дразнеща от цялата банда. Гледах доста епизоди от сериала, но нищо запомнящо не ми остана. За съжаление, създателят му и тук има пръст и като гледам нещата ще са почти идентични. Но докато при Happy Endings издържах доста епизоди, тук всичко приключва след този пилотен.

Сюжетът (както подсказва името) е за двойка, която е заедно от 6 години и е дошъл моментът за съдбоносния въпрос. Естествено, всички планове на мъжа пропадат, след като истеричната му приятелка проваля романтичното предложение. Не само го проваля, но успява да обиди почти всички техни приятели в скучния си монолог. Разбира се, те стават свидетели на това и целта на тази сцена би била да предизвика смях и забава, но вместо това те кара да се чувстваш тъпо и скучно. След което следват още подобни сцени, които по никакъв начин не те карат да искаш да наблюдаваш нови епизоди.

Да, и другите нови комедии нямат гениални сценарии, но поне виждаме доза хумор и най-важното – химия между главните актьори. Все неща, които липсват тук. Като дори актьорите са изключително слаби и преиграват всичко. Ако можеше минус оценка за „актьори“, бих я дал. Ясно ми е, че след образа на Зак Галифинакис в Hangover, вече стана навик на сценаристите да вкарват копие на култовия му герой, но по дяволите, нека си направят труда да бъде нещо хубаво! Това, което виждаме тук, е жалко, истински жалко.

С две думи – поредният комедиен провал за новия сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 2 =