AMC закупи 49,9% от BBC America

AMC Neworks Inc. сключи дългосрочна сделка с BBC Worldwide. Телевизията инвестира 200 милиона и придоби 49,9% от BBC America. Така двете компании, които са отговорни за едни от най-гледаните телевизионни проекти, ще работят рамо до рамо. AMC ще взимат решения по ръководенето на BBC America, но все пак контролният пакет от 50,1% си остава в BBC Worldwide.

BBC America е достъпна в повече от 80 милиона домакинства в Щатите. Едни от най-известните нейни заглавия са: култовия Doctor Who, Orphan Black, Luther, Broadchurch, Top Gear и изобщо едни от най-популярните предавания за коли. Телевизията е награждавана със стотици награди, като има 4 „Еми“ награди, 5 „Златен Глобус“ и 12 „Пийбоди“. Тя е и една от малкото телевизии, спечелила критиците с оригиналните си проекти.

BBC America ще бъде като отделен канал в портфолиото на AMC Networks Inc, който включва AMC, IFC, WE tv и SundanceTV. В миналото двете телевизии са работили заедно и са се получавали интересни резултати – награждавания Top of the Lake и добре приетата драма The Honourable Woman. Като в бъдеще ще видим и One Child.

„Името BBC е широко разпознаваемо. Радвам се, че ще работим заедно. Екипът на Хърб Сканел направи нещо забележително през тези четири години. Те превърнаха BBC America в истински конкурент на другите телевизии. Комбинирането на двата бранда ще предостави на зрителите още интересни и качествени проекти“, заяви президентът на AMC Networks – Джош Сапан.

„Щатите са важен пазар за нас. Тази сделка ще ни помогне да затвърдим позициите си в страната. И друг път сме работили с AMC и резултатът е бил добър. Надявам се тепърва да станем свидетели на истински качествени и интересни проекти“, заяви Тони Хол, президент на BBC Worldwide.

„Orphan Black и Doctor Who са едни от многото примери, които мога да дам за истински оригинални продукции. Проекти със запалени фенове, които ще се впишат добре заедно с някои наши проекти – Mad Men, Portlandia и Rectify“, заяви Ед Каръл, директор в AMC Networks.

„AMC е мечтаният партньор. Защото подобно на нас, имат за цел да правят качествени и оригинални продукции. А пък BBC America вече събра запалени фенове и се доказа като силен конкурент на пазара. За 8 години се доказаха в рейтингите и продължават да поддържат стабилно ниво. Това партньорство има огромен потенциал и съм убеден, че съвсем скоро ще видим поредните качествени продукции“, заяви Тим Дейви, международен директор на BBC Worldwide.

  1. mac_piss

    TVSeriesBulgaria е най – добрия сайт! Много благодаря на всички автори и създатели на сайта, че ги има, защо не знам какво щях да правя ако го нямаше! УНИКАЛЕН!!! Моля ви никога не спирайте да пишете статии, защото сте the best!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + one =