Секс кадри от Sons of Anarchy разгневиха родители

Нима не може един драма сериал да има близо триминутен видео монтаж, показващ секс сцените на почти всички главни герои?

Очевидно не и без да разгневи определена група родители.

PTC (Parents Television Council) разкритикува Sons of Anarchy (FX), след като излъченият през изминалия вторник епизод започна със серия от секс сцени. Поредицата от сцени доста ефективно илюстрира широката гама от емоционални състояния и романтични взаимоотношения на главните герои, като не ни спести дори чисто голото дупе на Чарли Хънам.

Сцената включваше 6 двойки и едно соло изпълнение, които се отдават на различни актове, и бе наречена от екипа на шоуто „the f-ktage“ (бел. пр. смесица от думите fuck + footage).

„Вече е официално: За да гледате новини, ESPN, Disney Channel или History Channel, всяко семейство в Америка сега трябва да плаща и за порнография по FX“, каза президентът на PTC Тим Уинтър. „Епизодът на Sons of Anarchy от миналата седмица започна с най-откритото сексуално съдържание, което някога сме виждали по кабелните телевизии, такъв контент обикновено можем да открием само при платените абонаментни телевизии като HBO или Showtime… Ако FX иска да бъде като HBO и да излъчва такъв вид нецензурно съдържание, трябва да се превърнe в платена телевизия… Семействата не бива да бъдат принуждавани да приемат такава порнография. Cable Choice е решение, чието време е дошло, и едва ли може да се намери по-добър пример за това от епизода на Sons of Anarchy.“

FX, както и създателят на шоуто Кърт Сътър, отказаха да коментират нападките. Струва си да се отбележи, че сериалът се излъчва в 22:00, че FX предупреждава за препоръчителната възраст преди началото на всеки епизод, както и след всеки рекламен блок.

PTC вече е порицавала широк спектър от телевизионни предавания, някои определено глупави (като протестите срещу Adult Swim за това, че правят анимационни филми за възрастни, и MTV за това, което може да направи Ники Минаж на Музикалните видео награди), до може би по-оправдани критики (като ABC, които прескачат от Чарли Браун директно на секс сцена в Scandal).

Миналата година организацията пак бе вдигнала мерника на Sons of Anarchy, когато в шоуто имаше сцена, включваща престрелка в училище. Тогава Сътън отговори: „Не смятам, че членовете на PTC са зли хора, по-скоро са недостатъчно интелигентни или интуитивни… Фактът, че тези хора искат да контролират какво гледат моите деца, е ужасяващ… когато нещата преминат границата и се превърнат в цензуриране, е плашещо, не само от гледна точка на креативност, но и от лична гледна точка. „

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × four =