nbc

Серията от статии за „Големите 5“ (ABC, CBS, NBC, FOX, The CW) и как те се справят в първите напрегнати месеци на този така чакан сезон 2014-2015 продължава с NBC, а за ABC четете тук и за CBS тук.

The Blacklist
Хитът на сезон 2013-2014 напълно очаквано се завърна за втория си сезон, който направи премиерата си на 22 септември с 12,5 млн зрители пред екраните, 3,5 млн от които част от възрастовата група 18-49. Този рейтинг обаче още във втората седмица падна с 20% (2.8млн), а след това се задържа в интервала 2,5-2,7 до епизода, излъчен на 11 ноември, който бележи и края на излъчването на сериала в понеделник вечер.
The Blacklist ще се завърне на 1 февруари 2015 година за специалния си епизод, който ще се излъчва след ТВ – събитие No1 в Америка – Superbowl. Веднага след това, на 5 февруари NBC ще започне излъчването на сериала в новия му слот – четвъртък от 21.00 часа, където шоуто ще се сблъска със сериал No1 на ABC – Scandal и комедийния блок на CBS. Лично моите очаквания за преместването на сериала са, че той ще загуби поне 10-20% от аудиторията си и до края на сезона вече гледаемостта му ще е паднала под 2 млн в 18-49. Но дали това ще бъде наистина така, само времето ще покаже.

Marry Me
Очакванията за премиерата на Marry Me бяха високи. Дори много високи, за жалост. Въпреки голямата промоция от страна на NBC и благодатният слот, в който беше сложен сериалът – вторник 21.00, той не успя да изиграе правилно картите си и сега стремглаво върви към своето прекратяване. Макар че премиерата на ситкома беше проследена от 2.3 млн (18-49), за 2 месеца в ефир Marry Me успя да загуби 60% от аудиторията си и последният излъчен епизод е проследен от едва 1.2 млн зрители (18-49). Почти сигурно прекратяване.

About a Boy
AAB е живият пример за това какво може да направи The Voice с едно шоу. Искам да ви напомня, че в края на миналия телевизионен сезон AAB се нареди като най–рейтинговия ситком на NBC за сезона. Е, сега, едва 7 месеца по–късно, нещата стоят по коренно различен начин. Премиерата на сезон 2 на комедията е проследена от почти 6 млн души, а последния излъчен епизод е гледан от 3.6 млн. Като се има предвид и това, че рейтингът на сериала падна под милион (18-49), нещата клонят към прекратяване.

Chicago Fire
Chicago Fire определено намери публиката си във вторник вечер, това го превърна от шоу, което е “под въпрос” в сезон 1, в “сигурно подновяване” през сезон 2. А нещата през сезон 3 явно ще продължават да се развиват по подобен начин и Chicago Fire ще остане в ефира на NBC още дълго време.

The Mysteries of Laura
Въпреки очакванията ми, че ТМОL вече ще да бъде забравен по това време на годината, новото шоу на Дебра Месинг се справя горе–долу ОК. Макар че е в труден слот, драмата успява да събере около 8 млн на епизод, 1,4 млн от които част от 18–49. Това не е особен рейтинг успех, но като се има предвид положението, в което се намира телевизията в момента, и ако рейтингите останат подобни до края на телевизионния сезон, много вероятно е да видим втори сезон на драмата.

Law & Order: SVU
Въпреки че L&O:SVU стартира своя шестнадесети сезон тази есен, драмата изобщо не смята да спира излъчването си. В очакване сме на 17-ти сезон, а той е повече от сигурен.

Chicago PD
Честно казано очаквах, че Chicago PD е временно явление, което бързо ще омръзне на хората. Оказва се обаче, че не е точно така. Макар че шоуто не е лидер в таймслота си, средният му рейтинг е над средния за ЕнБиСи като цяло (1.7) и подновяването на сериала за нов сезон е много вероятно.

Bad Judge
Очакванията ми за Bad Judge бяха, че шоуто ще се провали с гръм и трясък. И, честно казано, се оказаха верни. Новата комедия с Адисън Монтгомъри стартира с почти 6 млн, но едва 1,3 млн от тях бяха част от целевата група 18-49. Сега, 2 месеца след премиерата си, сериалът събира пред телевизионните екрани едва 3,7 млн, от които 1 млн в 18-49. Въпреки че спадът не е особено висок, рейтингите си остават ниски и шоуто бе прекратено.

A to Z
Подобна съдба споходи и друго от новите заглавия на ЕнБиСи – A to Z. Комедията стартира с незадоволителния рейтинг от 1,2 млн в 18-49, а в следващите няколко седмици шоуто загуби още от иначе ниската си аудитория. Последният излъчен епизод (S01E09) е проследен от едва 2,5 млн души, 0,8 от които част от 18-49. За жалост на феновете, шоуто вече бе прекратено и предстои да се излъчат последните му четири епизода.

Grimm
Макар че Grimm продължава да губи от аудиторията си година след година, сай–фай драмата остава едно от най-стабилните заглавия в каталога на националната телевизия. Премиерата на четвъртия сезон на Grimm бе проследена от малко над 5 млн зрители, от които 1,3 млн в 18-49 (с 22% по–малко в сравнение с премиерата на сезон 3). Рейтингите на шоуто до момента се задържат именно в този интервал (1.2-1.3), което поставя Grimm далеч от определението “хит”, но все пак подновяването за нов, пети сезон е сигурно.

Constantine
За съжаление, Constantine се превърне в един от онези сериали, които очакваш с нетърпение, а накрая те се провалят с гръм и трясък. Премиерата на новият сериал събра пред телевизионните екрани 4,2 млн души, от които 1.4 млн в 18-49, което бе задоволително. Още във втората седмица на излъчването си обаче сериалът отбеляза спад от 35% в рейтинга си. През следващите няколко седмици сериалът се задържаше в интервала 0.8-1 млн (18-49), а това накара телевизията да не поръчва нови епизоди и да влезе в дълбок размисъл за съдбата му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + 1 =