Тук ще обърнем внимание на 9-те най-добри комедийни проекти за отминалата година. Включили сме сериали от национални телевизии, платени канали и нормални кабелни канали.

Bob’s Burgers | FOX
9607a423171d4d03cda1f48b8b31ae3a
Докато останалите анимационни сериали бяха едно от най-гледаните неща по FOX, Bob’s Burgers често оставаше на заден план, но той продължава да блести и направи още една силна година. След цели четири сезона, сериалът все още ни радва със свеж хумор и семейство Белчър дават всичко от себе си, за да ни забавляват.

The Goldbergs | ABC
29bd3502f4e44e29ceacf737003c09e2
Фамилните комедии имат позната формула – имаме майка и баща, добавяме няколко деца, примерно 3, слагаме и един устат дядо или баба и си готов. Но в тази ера, в която точно този тип сериали е в златните си години, нужно е нещо повече, нещо, което да те отличава. Действието на този сериал се развива през 1980 година – година, в която няма Фейсбук, Айпад и всякакви други технологии, които ни разделят в днешни времена и все по-малко имаме истински взаимотношения. Трябва да си част от семейството си, защото имаш само него. Сериалът създаде една истински интересна и забавна среда.

Louie | FX
a9e74436675647ecc79381a1e2d4cba9
В този четвърти сезон същността на сериала се промени и видяхме по-сложни и продължителни истории. Точно тези истории не постигнаха някакви нови висоти за сериала, но доказаха за пореден път, че Луис Си Кей е истински телевизионен пионер. В тези епизоди той показа, че може да засяга и сериозни теми. Ще почакаме доста за новия сезон, но си заслужава, нали?

Parks and Recreation | NBC
7ed845f360b545efc5b9de54be233471
Да, комедийният гигант на NBC вече отива в миналото, но този сезон ще остане като истински диамант в архива на телевизията. Балансът между емоциите от сълзи до искрен смях беше непоправимият чар на сериала. През цялото време героите израснаха страшно много. Комикът Били Айкнър показа голяма доза забавни моменти и ни достави един интересен и забавен край. Разбира се, най-добрият момент в сезона беше концертът Unity, където ни представиха появата на Лил Себастиан и Дюк Силвър. Най-добрият. Концерт. За всички времена.

Review | Comedy Central
3f9a6e8da1be4b84cb53a81bf2420d36
Анди Дейли е роден да прави телевизия. Най-накрая през 2014г. се появи Review. Свежият и ескалиращ хумор на Дейли съвпада точно с тъмния и експериментален вид на стила на проекта. Ставаме свидетели на емоциите на телевизиония водещ, който се сблъсква с това, че не може да си върши работата – да обръща внимание на „житейските проблеми“ – примерно кражбата, правенето на секс касета или пък това да се разведеш. Ако не сте загледали проекта, действайте смело.

Silicon Valley | HBO
f9bc128b94134ec1cefd99a7cb7a23ab
Най-добрият актьорски състав за цялата година определено е този на Silicon Valley. Томас Мидълдич, Ти Джей Милър, Зак Уудс, Кумал Нанджани и Мартин Стар ни показват работната среда на компютърните специалисти. Създател на сериала е Майк Джъдж. Този сериал ни представя тази среда по остроумен и забавен начин.

Trophy Wife | ABC
d2b6bc6bd0574886c86c982733557749
Прекалено бързо си отиде този проект. Но това не пречи да бъде в този списък. Подобно на The Goldbergs (явно повлияно от Modern Family), този сериал представя една стандартна формула, но по свой уникален начин. Обръща внимание на разводите и повторните бракове и получаваме една модерна семейна история. Показа ни също и няколко детски незабравими образи. Дуото Албърт Цай и Раян Лий бяха изумителни във всяка сцена, в която участваха. Няма да те забравим, Trophy Wife.

Veep | HBO
4afc4416605f41d6c1fc64a323579937
В този сезон проследяваме началото на кампанията на Селина и нейното влизане в Белия дом, след като президентът се оттегля, за да се грижи за болната си съпруга. Виждаме и раждането на нелепия блог на Джона, както и преспиването на Селина с нейния треньор, който е изигран по брилянтен начин от Кристофър Мелони. Сериалът представя една цинична гледна точка на политиката, която е забавна и държи вниманието на зрителите, защото е истина. И затова продължава да печели нашите симпатии.

You’re the Worst | FX
ade475248a0a4e47ce3739ebbd3905de
По принцип от две провалени неща не се получава успешно нещо. Но дуото на новия сериал на FX – егоцентричният новелист Джими и егоистичния публицист Гретчен оборват това и ставаме свидетели на една забавна любовна история. Двамата герои се развиват и от дразнещи и мразейки се по между си става така, че накрая на първия сезон са заедно. И ние си задаваме въпроса как изобщо сме могли да не ги харесваме.

 1. Павел Динчов

  Идеята на този тип статии е да покажат някои истински стойностни неща, които просто остават в сянката на комерсиалните колоси в жанра. Да, аз не гледам Теорията (спрях след 4 сезона), но пък гледам Модерно семейство и истински ме забавлява, но изминалия сезон не беше толкова силен. Така че не приемайте толкова навътре нещо, което е нашата (на сайта) гледна точка. Просто целта е да ви покажем почти всичко и щом се появяват коментари от сорта „не съм чувал нито един от тези сериали“, значи мисията ни е отвъд успешна, защото тези проекти си заслужават. Поне според нас.

 2. Ашиков

  Аз лично, не съм чувал нито един от сериалите, но материалът ми е много по-полезен от колкото, ако съдържаше утвърдени сериали. Страхотен шанс да открия нещо ново и добро.

 3. ewgynyu

  Без най-гледаната комедия „Теория за големия взрив“ този списък е безсмислен !

   • bitch,please

    Бъркаш прилагателните! Сигурен съм, че думата, която търсиш е тъп, а не различен! И наистина не сте включили някои от най – яките ситкоми, ами някои дори нечувани като Луи ли там къв е! Да продължавам? Ако бяха яки и смешни сериали, поне трябваше да съм ги чувал всичките, а даже и не съм чувал повечето….-_-….ако Павел Динчов не е гледал абсолютно всички ситкоми през 2014 няма право да определя, кои са най – хубавите, така че, като не гледа tbbt не значи, че не е една от най – добрите комедии през 2014!…..

    • Dagodfather

     Значи според теб дадено нещо е яко и готино само ако си го чувал. 🙂

     • ewgynyu

      Аз лично само Review не съм чувал, видях подобен списък в един американски сайт, не знам дали е взаймствано от там или не, не ме вълнува, но да не се включи най-добрата комедия (най-гледаната и най-добрата след „Приятели“) е нелепо. „Вице“ нашумя благодарение на трите последователни ЕМИ-та на Джулия Луй-Драйфус, но тя е голяма любимка на ТВ академията, така че може да й ги дават ей така по навик, въпреки че ме кефи актрисата, дава най-добрите речи. „Parks and rec“ пък също ми се виждат скучни, макар главната актриса Ейми Полър да е суперзабавна на церемонии, като представя някоя награда. Съпруга-трофей беше забавен долу-горе, ама заради ниския рейтинг го спряха. Никой от сериалите не е и на половина забавен, колкото е „The Big Bang Theory“

 4. RealFan

  Включили сте всевъзможни простотии, но не и The big bang theory и Modern family? Хахахахаххах, боже господи тва ващо ако са комедии, аз съм Наполеон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 2 =