Agent Carter

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.3

С потенциал

Семейството на Marvel се увеличи с още един проект. Този път телевизионен сериал на име Agent Carter. И подобно на Agents of S.H.I.E.L.D., не ме грабна невероятно много с пилотния си епизод, но пък точно „Агентите“ са пример, че нещата се развиват и сега си ги следя с интерес.

В Agent Carter всичко започва почти от края на първия филм за Капитан Америка. Във филма се запознахме с агент Пеги Картър, която тук е централен персонаж. Както феновете знаем, тя е човекът, който реално ще постави основите на ЩИТ. Веднага ни хвърлят в конспирациите и в изобретенията на Старк, които са в ръцете на „лошите“.  Старк е обвинен в предателство и точно Картър се наема да го оневини.

Действието се движи с нормална бързина и за миг не ти дотяга. Обстановката е най-големият плюс на сериала – директно може да си помислиш, че гледаш ретро сериал. Пипнато е добре и нещата се получават в това отношение. Декорите и музиката се вписват добре, всичко е на лице да бъде успешен проект. Подобно на Gotham, така и тук съм леко скептичен (дано ме оборят така, както при Gotham, ще се радвам) по простата причина, че това е предистория и е ограничена до някаква степен, но дано видим нещо запомнящо се. Въпреки че ABC стоят зад Agent Carter.

Актьорският състав ми е тотално безразличен. Хейли Атуел в ролята на Картър и Джеймс Дарси в ролята на иконома на Старк са единствените, които правят истинско впечатление, като вторият не толкова с актьорски заложби, колкото будещ интереса образ. Атуел е красива и се вписва в ролята, видяхме я още във филма за Капитана. Всички други актьори са ми тотално… никакви. Интересно беше да видя Чад Майкъл Мъри (One Tree Hill) в някаква „мъжка“ роля. Не съм толкова запален фен на One Tree Hill, но само като го видя и се сещам за сериала. Естествено, има го и това, че този сериал няма и за цел да покаже забележителна актьорска игра. Надявам се да постигне успех в главната цел – заплетен сценарий и показване на интересни и невиждани персонажи. По-наблюдателните от вас сигурно са обърнали внимание на Антон Ванко, който е баща на Иван Ванко – героят, изигран от Мики Рурк във втората част на Iron Man. Радвам се, че поне ще можем да наблюдаваме (дори и по-рядко) Хауърд Старк – забавен и интересен образ (изигран от Доминик Купър), който имаше малко екранно време досега. Ще видим натам.

Началото е по-плахо и не толкова с гръм и трясък, но се вижда, че има потенциал. Подобно на Gotham, не грабва веднага, но се надявам както при него, така и при Agent Carter всеки следващ епизод да е по-силен и да се получи още едно комиксово разпускащо сериалче. Честно казано, този сериал би привлякъл повече стари и утвърдени фенове на Marvel вселената, отколкото нови, които не знаят абсолютно нищо. Което реално е минус, но пък знае ли човек.

  1. Анонимен

    Доволен съм от този сериал за сега. От Марвел почнаха да вкарват и героини. Преди години ги пренебрегваха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 12 =