Togetherness

Firstlook: Togetherness

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

1

Загуба на време

Поредният нов проект на HBO вече е факт. Става въпрос за Togetherness.

След първия 30-минутен епизод на сериала все още не мога да определя какъв точно е. Дали е комедия, дали е драма… Мистерия голяма. Може би щипка от едното и щипка от другото. И колкото сценаристите да са търсили реалния момент, някак си не успяха да ме спечелят за нов епизод.

Имаме Брет и Мишел – съпруг и съпруга с две деца. Още от първата сцена, в която Брет опитва да си поиска секс, но бива отрязан, след което започва да мастурбира в леглото, ви става ясно, че те не са двойка без проблеми. Естествено, подобни сцени и проблеми се виждат все, все по-често и започват да писват жестоко. Не за друго – ясно е, че са факт и ги има, но просто в желанието си да правят „сериозни неща по телевизията“, телевизиите правят едно и също и го предъвкват и резултатът е един – скука, която вече си има синоним в лицето на Togetherness!

Иначе, разбира се, Togetherness повтаря познатата схема. Имаме най-добър приятел неудачник и женски образ – тук нека да е сестрата на съпругата. Тя също е в такъв тежък момент в живота си. Пак казвам – за тези 30 минути нищо не видях, което да запомня и да ми направи каквото и да е добро впечатление.

Ако сега пред мен не е списъкът с актьорите в Togetherness, вече щях да съм забравил кой съм наблюдавал в тези 30 минути. Никаква актьорска игра. Сцени, не толкова забавни, но и не толкова драматични… И добавяме безличната актьорска игра и това в 30 минути. Няма как да стане, просто няма.

Предполагам, че ще наблегнат на драматичното в бъдещите епизоди, но след този няма как да си загубя още половин час. Ако вие сте фенове на разглеждането на такъв тип проблеми, пробвайте. Като гледам оценката в Imdb, немалко хора са го харесали. Разни хора, разни вкусове. Е, има го и момента, че щом е на HBO, значи е толкова по-качествено от другите „кабеларки“, че няма база за сравнение. Тук без грам срам ще си получи заслужената оценка.

  1. FGF

    Поредната shit-ня на hbo! Помии от тая телевизия, колкото искаш, game of thrones е сред тези гувна…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 16 =