fargo

Fargo с премиера и в България

Очаквайте премиерата на сериала Fargo по AMC през януари 2015 г.

Първият му сезон ще стартира по AMC в България на 28 януари 2015 година в 23.00 ч. и ще се излъчва всяка сряда.

Fargo е базиран на филма на братята Коен от 1996 година. Адаптацията на удостоения с наградата на Академията „Фарго“ показва напълно нова „реална криминална” история и проследява нови случаи и нови персонажи, използвайки присъщия на марката хумор, убийство и „Хубавата Минесота”, които превърнаха филма в неувяхваща класика.

Fargo има специален формат – той е антология, но не от класическия тип като „Зоната на здрача”. Той се води по схемата на American Horror Story и True Detective. Това значи, че 10-те епизода на първия сезон разказват цяла история, като минисериал, а следващият сезон ще представи друга история. Не само сюжетът ще бъде нов, но и мястото, тонът, актьорите и героите.

Носителят на наградата „Оскар“ Били Боб Торнтън изпълнява ролята на безпощадния манипулатор Лорн Малво, променил завинаги живота на застрахователния агент от малък град Лестър Найгард, чиято роля се изпълнява от носителя на наградата на Британската академията за филмово и театрално изкуство (БАФТА) и номинирания за наградата „Еми“ Мартин Фриймън. Колин Ханкс изпълнява ролята на полицая Гъс Гримли – самотен баща, който трябва да избира между личната си безопасност и служебните си задължения, когато се изправя лице в лице с убиец. Участва и Алисън Толман в ролята на Моли Солвърсън – амбициозна полицайка от Бемиджи.

Участват още носителят на наградата „Еми“ Боб Оденкърк, носителят на наградата „Златен глобус“ и номинирания за наградата „Еми“ Оливър Платак, носителката на Наградата на филмовите актьори Кейт Уолш и други.

Fargo получи 14 номинации за награда „Еми” миналата година в категориите за „филми или минисериали” – и спечели 3 от тях. Премиерата на сезон 1 в САЩ се състоя по-рано през 2014 година. Вторият сезон на Fargo ще се излъчи през 2015 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 5 =