Empire

Empire е тоталният хит на сезона

Невъобразимо! Рейтингите на сериала Empire на FOX се покачват за втора поредна седмица. Третият епизод на хип-хоп драмата привлече близо 10.9 милиона зрители и отбеляза задоволителния 4.3 рейтинг във възрастовата група 18-49г.

Това бе 8-процентно повишение спрямо епизод 2. Сериалът вече шокира индустрията, след като във втората седмица след силната си премиера също отбеляза покачване. Толкова е невиждано, че чак си заслужава отделна статия.

Вероятно American Idol, който се излъчва непосредствено преди Empire, също оказва влияние за рекордите седмица след седмица, докато най-големите съперници на Empire в същия час – Modern Family и Black-ish по ABC излъчиха повторения миналата седмица. Но все пак: типично за новите сериали е да отбелязват най-висок рейтинг с премиерния за сезона епизод, а след това обикновено рейтингите спадат в продължение на две седмици, след което (надяваме се) се установяват постоянни до края на сезона, повишавайки се до известна степен за финала на сезона. Empire направи точно обратното. В средата на тв сезон 2014-2015 драмата удари висок рейтинг. Стана още по-висок. И след това още по-висок.

Последният път, когато се случи подобно тв чудо, бе преди три години със сериала на FOX The Finder, който беше бързо прекратен. Но дебютният му рейтинг беше толкова скромен, че отбелязването на увеличение беше сравнително лесно. Обикновено, когато сериал започне с толкова висок като на Empire рейтинг, се приема за отклонение и е по-вероятно да бъде понижен. Често това се случва доста рязко до по-средни нива в следващите епизоди. Например: през 2004г. успешният и дълго излъчваният Lost на ABC дебютира с 6.8 рейтинг, но след това падна на 6.5, а после на 6.2. FOX бяха толкова впечатлени с представянето на Empire, че го подновиха още след втория епизод за следващ сезон.

Другата седмица идва време за друг сериозен тест: Modern Family И Black-ish ще се завърнат на екрана с нови епизоди. Ще може ли Empire да задържи гледаемостта? Някой би предпожил, че няма да успее. Но кой иска да бъде против сериала? Все пак американците обичат да показват, че са толерантни към афроамериканците.

  1. Павел Динчов

    Другата седмица ще му е истинското изпитание. 2-та сериала на ABC са супер стабилни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + 10 =