хитов сериал

Серията от статии за „Големите 5“ (ABC, CBS, NBC, FOX, The CW) и как те се справят в първите напрегнати месеци на този така чакан сезон 2014-2015 продължава с FOX, а за ABC четете тук, за CBS тук и за NBC тук.

След само четири епизода FOX вече има хитов сериал в лицето на Empire.

Gotham
Когато говорим за най–очакваните сериали през сезон 2014-2015 няма как в този списък да не включим Gotham. Комикс сериалът с участието на Бен Маккензи определено беше едно от най–рекламираните заглавия за сезона и премиерата му очаквано успя да прикове сериозен брой зрители пред екрана (3.3 във възрастовата група 18-49 и 8.3млн общо). В следващите седмици този рейтинг обаче започна да се смъква и към момента последният епизод е привлякъл 6 млн зрители (2.1 млн в 18-49). Все пак повод за притеснения няма – телевизията вече поднови проекта за втори сезон.

Sleepy Hollow
Всички помним рейтингите, които Sleepy Hollow отчиташе по време на първия си сезон, нали? Е, сега нещата не стоят толкова розово. Премиерата на сезон 2 бе проследена от 2 млн зрители в 18-49 (с над 40% по–малко спрямо премиерата на сезон 1 през 2013). По време на излъчването на следващите епизоди от сезон 2 обаче рейтингите не само не се запазиха подобни, но паднаха още повече. В резултат на това от началото на сезон 2 до момента рейтингите на Sleepy Hollow са паднали с почти 40%, а съдбата на шоуто и досега остава неясна.

New Girl
След като през сезон 3 рейтингите на New Girl спаднаха значително и съдбата на шоуто беше под въпрос, през сезон 4 нещата не се промениха значително. Премиерата на сезон 4 бе проследена от едва 1.7 млн зрители в 18-49, а в следващите епизоди рейтингите спаднаха още повече. Сега рейтингът в 18-49 се задържа около 1.4-1.5 млн. Все пак като се има предвид в каква ситуация е FOX, в момента подновяването е много вероятно.

The Mindy Project
Ако кажа, че всеки сезон се чудя защо FOX продължават да подновяват това шоу, няма да излъжа. И през този сезон, както и предишния, както и по–предишният, The Mindy Project е един от най–слабо рейтинговите сериали на FOX и все пак телевизията продължава да го подновява. Сега обаче подновяването е повече от сигурно заради продажбата на правата за синдикация, така че феновете на TMP ще могат да се порадват и тази есен.

Red Band Society
Въпреки че лично аз отдавах големи надежди на RBS, шоуто се превърна в поредния провал на FOX през сезон 2014-2015. RBS стартира в края на септември с рейтинги в порядъка на 1,3 млн, през октомври и ноември тези рейтинги паднаха още повече до 0.8 млн и в началото на декември телевизията прекрати шоуто след излъчени едва 8 епизода.

Gracepoint
Gracepoint стартира в началото на октомври с изключително ниския рейтинг от 1.1 млн. По време на излъчването му този рейтинг падна още повече и FOX прекрати сериала без да се замисли. Но съдбата на шоуто все още остава неясна. В края на 2014 година излезе информация, че въпреки че FOX няма да поднови Gracepoint, продуцентите водят преговори и с други телевизии, така че все пак е възможно драмата да се завърне за втори сезон. Все още обаче няма потвърдена информация дали някоя телевизия е поръчала нови епизоди.

Mulaney
Когато говорим за провалите на сезона, няма как да не включим в този списък Mulaney. Шоуто стартира с рейтинг от едва 1 млн, като през първите няколко епизоди този рейтинг не само, че не се запази, а дори спадна още повече (за справка последният епизод е гледан от едва 400 хил. души). Не мисля, че въобще трябва да намесваме думата “подновяване” тук.

Brooklyn Nine-Nine
BNN стартира втория си сезон в нов слот (неделя). Въпреки промяната в слота обаче, шоуто се справя по–добре, отколкото през първия си сезон, който се излъчваше във вторник. Рейтингите се запазиха подобни на тези през първия сезон, дори скочиха с около 10%, а в началото на годината телевизията поднови ситкома за трети сезон. Поводи за притеснение определено няма.

Family Guy
Въпреки че в момента Family Guy излъчва епизодите от дванадесетия си сезон, шоуто продължава да е едно от най-гледаните по телевизия FOX. Не е обаче само това. Премиерните епизоди от сезона, които бяха crossover с едно друго хитово за FOX шоу The Simpsons, отбелязаха рейтинг от 4.6 млн в 18-49, което беше повишение с над 70% в сравнение с премиерата на сезон 11. В следващите няколко епизода рейтингите на Family Guy значително спаднаха, но със средни рейтинги за сезона от 2,6 млн в 18-49 Family Guy си остава една от топ продукциите на телевизията.

The Simpsons
Има ли смисъл да говорим за дума като “прекратяване”? Кой може да си представи телевизия FOX без The Simpsons?

Empire
Въпреки че Empire стартира преди по–малко от месец, определено има какво да се каже за шоуто, което идва от Лий Даниълс. Empire стартира след American Idol със забележителния рейтинг от 3,8 млн в 18-49. През следващите седмици обаче този рейтинг не само, че не падна, но дори се повиши до 4,3 млн, превръщайки Empire в най–гледаното ново шоу в американския ефир за сезона. Със средни рейтинги от 4,1 млн (18-49) Empire успява да се превърне в хитов сериал и най–гледания сериал на FOX от 2009 година насам, а като се има предвид, че четири епизода поред рейтингите не спадат дори с малко, мисля, че знаем кой е новият любим сериал на американците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 3 =