Fresh off the boat

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

5

Обикновен

Firstlook: Fresh off the Boat

Поредната нова комедия е факт. Става въпрос за проекта на ABC – Fresh off the boat.

Семейство от китайски произход се мести в нормален квартал в Орландо, след като преди това е живяло в китайския квартал на столицата Вашингтон. Едно от хлапенцата се явява като разказвач (да, както при Growing Up Fisher, но без Джейсън Бейтман) и реално действието се развива в миналото, по-точно през 1995г. Сценаристите целят да ни спечелят със ситуациите, в които семейството се сблъсква при съжителството си с другите консервативни американски семейства. Така поставено не звучи зле и реално буди интерес, ако е направено както трябва. След този епизод не мога да кажа нищо окончателно, определено бих му дал шанс за поне още един.

Актьорският състав в Fresh off the Boat по разбираеми причини е тотално непознат. По-малките деца правят много приятно впечатление. Особено най-малкото, което си е доволно дебилно и забавно. Другите са на съвсем обикновено ниво, въпреки че няма как да не отбележа, че майката преиграва жестоко и това е лекият дразнещ момент. Някак си много пресилени ми идват моментите с нея.

В този първи епизод на Fresh off the Boat липсват тези сцени, които да събудят неподправения смях у зрителя. Хубавото е, че поне има такива, които те карат да се усмихнеш и след финала да не съжалиш, че си отделил 20 минути от ценното си време. След Black-ish, този проект ми идва някак си почти като копие. Смисъл, расовото разделение винаги е актуално, но е излишно (въпреки че при Black-ish нещата се развиват и вече не се залага толкова на тази идея) да има още един подобен проект. Но дано поне видим някакви забавни моменти и да се забавляваме. Скептично съм настроен, но винаги трябва да подхождаш с надежда.

Нямам представа вече какво бих желал да видя в някоя комедия. Толкова много комедийни проекти се бълват и 95% от тях са неземна глупост… Липсва ми хумора на Friends, липсват ми образи като Барни (HIMYM), липсва ми химията между образите както при Джей Ди и Търк (Scrubs), липсва ми дебилния сценарий както при Raising Hope и My Name is Earl. Дано се появи нещо, което би стъпило на малкия пръст на тези изключителни комедии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − seven =