game of thrones

Game of Thrones: Един ден от живота

HBO пусна ексклузивно видео „зад кулисите“ на петия сезон на Game of Thrones. 30-минутният материал разкрива един снимачен ден на суперпродукцията.

Документалният филм проследява заснемането на пети сезон на Game of Thrones на три локации в три различни държави. Това са Хърватия, Северна Ирландия и Испания. В интервюта звездите от сериала разказват за предизвикателството да се снима едновременно в три страни – нещо нечувано досега за тв продукция. Има непоказвани до момента кадри от ключови сцени за пети сезон, както и непринудени моменти с актьорите.

„Мисля, че сме единствените в света, които снимат с два екипа едновременно цял сезон,“ казва изпълнителният продуцент на сериала Бърни Колфилд в началото на филма, озаглавен „Game of Thrones: Един ден от живота“. Пети сезон е заснет за 120 дни с два екипа, което прави 240 снимачни дни.

Във видеото се появяват Емилия Кларк, Лина Хеди и един от новите актьори – Джонатан Прайс. Документалният филм показва нагледно как се задвижва цялата машина, която успява да направи нещо толкова мащабно като най-успешния сериал на HBO.

Епизод 1 на сезон 5 на Game of Thrones ще бъде излъчен по HBO и публикуван в HBO GO в България на 13 април в 4 сутринта, напълно синхронно с американската премиера. Вечерното НВО излъчване от 21:05 българско време се запазва.

От документалния филм
В околностите на Белфаст, Северна Ирландия са площадките, където се снимат всички сцени от Севера и Вала. Докато един снимачен екип работи по изграждането на декорите, на няколко километра от там, друг снима Емилия Кларк в ролята на Денерис Таргериен. Актрисата тъкмо е пристигнала от Хърватия, където е заснела предишна сцена и на гримьорите им се налага много да внимават, за да изглежда така, както е изглеждала няколко дни преди това.

Междувременно в Дубровник, Хърватия текат други снимки, там са и продуцентите на сериала. В сцена от третия епизод на сезона Церсей (Лина Хийди) се среща с Върховният врабец (Джонатан Прайс). В сцената участват 128 статисти. В този сезон кандидатите за статисти в сериала са били над 86 хиляди.

Докато в Ирландия и Хърватия се снима, в Испания подготвят две нови локации. Видеото показва как започва подготовката за снимки в двореца Алкасар в Севиля. Там са водните градини на Дорн, които ще видим за първи път в сериала. Алкасар е посещаван средно от 8 хил. туристи на ден и за първи път е изцяло затворен за целите на филмова продукция.

В Осуна друг екип подготвя арена за корида, на която ще бъде заснета една единствена сцена. Заради сложността ѝ снимките продължават 12 дни.

Пети сезон на Game of Thrones се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни, участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + eleven =