The Odd Couple

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6.3

Добро начало

Firstlook: The Odd Couple

По щастливо стечение на обстоятелствата скоро гледах The Odd Couple 2 и се запознах с Оскар и Феликс. На път съм да гледам и първата част скоро. Ето, че CBS ме изненадаха с комедиен сериал, базиран на оригиналния филм от 1968г. И то базиран най-вече на двата образа – маниака на тема чистота и ред Феликс и разхвърляния и немарлив Оскар. Препоръчвам филмите, защото великите Джак Лемън и Уолтър Матау са феноменална двойка и си заслужава да видиш една истинска химия между главните герой.

Да се върнем на новия ситком The Odd Couple. Историята е следната – Оскар е спортен коментатор, който работи от апартамента си. Той е разхвърлян, не търпи ред и дисциплина и наскоро се е развел. В един момент Феликс, негов стар приятел, се появява на вратата му и му завява, че жена му го е изгонила и че е пред развод. Оскар кани Феликс да остане, но не след дълго време осъзнава какво е да живее с човек като него.

Матю Пери прави пореден опит с нова комедия. Учудващо се получват нещата. Да, 20 минути са изключително малко да се каже нещо конкретно, но аз съм оптимистично настроен и ми допадна този пилотен епизод. Дори съм доста довлен от химията между актьорите. Матю Пери няма почти никакъв късмет и последните му проекти завършват с един сезон и са тотално незапомнящи. Тук виждаме един улегнал и вече поостарял Пери, но прави впечатление, че не е загубил от „Чандлър“ уменията си и сарказмът му все още му се получава. Нямам представа дали някога този човек би излязъл от образа си във Friends. Искрено му го пожелавам, защото ми е изключително симпатичен и ме забавлява. Тук ролята на Оскар му подхожда. Томас Ленън (Newsreaders) пък е брилянтен като Феликс и само от тези 20 минути си пролича, че се сработват с Пери.

Другите лица, които виждаме в The Odd Couple, са Ивет Никол Браун (Community) в ролята на Дани, асистентката на Оскар; Уендъл Пиърс (The Wire) е Теди, агентът на Оскар; Дейв Фоули е Рой, дългогодишен приятел на Оскар; Лесли Биб (Iron Man) е Кейси, секси съседката на Оскар, и Линдзи Слоун е Емили, сестрата на Кейси, която е женският вариант на Феликс.

С две думи – симпатичен пилотен епизод с немалък брой забавни сцени и мигновена химия между главните актьори. Определено ще гледам още, надявам се да се получи. Идеята не е невиждана, но пък защо да няма един разпускащ сериал от този тип?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + three =