The Walking Dead

Третият епизод от втората половина на сезона на The Walking Dead беше интересен, макар в никакъв случай да не беше изключителен, и ще се запомни най-вече с две неща – представянето на първата хомосексуална двойка в сериала и това, че хранят Джудит с натрошени жълъди.

Посрещането на Рик
Едно от нещата, които със сигурност са направили впечатление на всички, е агресията на Рик. Когато Саша му представи Арън, Рик не разговаря с него, а когато Арън се опита да го убеди, че е приятел, Рик го нокаутира и му прерови багажа. Естествено, веднага се сетих за отговора на Мърл, когато Андреа го попита защо ги е заплашил с пистолет в трети сезон. Той каза: „Аз в днешно време повече бих се притеснил, ако видя някой да си се разхожда наоколо с ръце в джобовете.“ Рик няма как да знае за тази реплика, но очевидно мисли по същия начин.
И реакцията му е съвсем естествена – последния път, когато някой му предлагаше убежище и сигурност, този някой после опита да го изяде.

Александрия
В този епизод за пръв път беше споменато името на защитената зона Александрия. След опита ни с Уудбъри и Терминус, съвсем естествено е да изпитваме недоверие към това ново убежище, но и създателите на сериала се опитват допълнително да го подсилят – например, Мишон се притесни, че не вижда хора на снимките, които Арън ѝ даде. Аз съм чел графичните романи на Робърт Киркман и горе-долу знам какво да очаквам, но създателите на The Walking Dead много пъти са ме изненадвали (смъртта на София и Андреа, развитието на Карол и т.н.), така че не изключвам възможност нещо да не е както изглежда.
Може би сте обърнали внимание и на споменаването на доктор Пит от Александрия. Ако не сте, имайте го предвид, защото той ще играе важна роля в следващите епизоди, в това поне съм сигурен.

Пред портите на Александрия
В края на епизода виждаме групата пред портите на обществото Александрия и чуваме детски смях зад стените. Изглежда Рик най-сетне е решил да се довери, но съмнението му в крайна сметка никога не е напълно приспано, защото преди да влезе вътре със семейството си скри пистолет наблизо.

Обобщение
Това беше свързващ епизод, но имаше и запомнящи се моменти, особено около нощното пътешествие на групата. Имаше един страхотен кадър, в който видяхме колата на Рик от птичи поглед и как светлината от фаровете е червена, заради кръвта на размазаните зомбита. По-късно пък имаше страшно готина сцена, в която Рик превърна главата на едно зомби в тиквен фенер. Към края на пътуването имаше и препратка към по-ранните епизоди – Глен знаеше как да поправи превозното им средство, защото Дейл го беше научил на това.

Аз повече харесах предишния епизод на The Walking Dead, но и този беше много добър. Най-интересното обаче предстои, защото Рик за пръв път от много време ще трябва да се впише в група, в която няма да е лидерът (дори по времето на Съвета в затвора Рик беше пръв сред равни). Това няма да му се отрази добре и ще се наложи един от неговите хора да го вразуми със сила.

 1. TWD_FAN

  Спойлер…А в последния епизод, както Рик каза „Ако на тях не им изнася,
  просто ще им вземем мястото.“ Което много ме изкефи, обаче чувам, че имало някъв изрод Неган(или по точно ще има) и не знам какво да очаквам…

  • rungel

   Нищо не е сигурно/потвърдено, всички „улики“ сочат към това, че Негън наистина ще се появи, но никога нищо не се знае. Появиха се слухове и че Деръл ще бере ядове във финалния епизод на 5-ти сезон и в САЩ пощуряха при мисълта, че може да го убият, но аз докато не го видя с очите си, изобщо не се поддавам на хипотези.

   • TWD_FAN

    Daryl няма и спръст няма да го пипнат, че много фенки ще реват 😀 дано Глен не умира, че го харесвам……….Според мен Дарил, Мишон, Рик, Карл, Керъл и Глен е почти сигурно, че няма да умрат, когато и да било, пък и Дарил не участва в комикса, така че тея слухове за Дарил според мен не са верни

 2. TWD_FAN

  Има ли спойлери от комикса и неща, които още не са се случили? Питам, за да знам дали да чета статията, защото не искам да разбирам какво ще става!

  • Dagodfather

   По-скоро някакви намеци, но точно спойлери от комикса няма да намериш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + three =