The Last Man on Earth

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7.8

Свеж

Firstlook: The Last Man on Earth

Ако си мечтаете да живеете в голямо имение, да притежавате някои от най-ценните произведения на изкуството, да нарушавате законите без последствия, да имате неограничени запаси от алкохол и през цялото време да се разхождате по гащи, то значи The Last Man on Earth ще се превърне в любимия ви сериал.

Главният герой на сериала обаче не е Хю Хефнър, а обикновеният общ работник Фил Милър. След като незнаен вирус избива цялото население на планетата, той остава последният мъж на Земята и може да си позволи всички тези неща. Недостатъците са липсата на електричество, работеща канализация и най-вече други човешки същества, по-специално жени. Впоследствие ще стане ясно, че това последното май не е чак такъв недостатък…

Като всеки типичен мъж Фил има своите начини да се справи със скуката. В неговия случай това се изразява в пускане на брада, пиене, рушене, порно списания и говорене с различни по вид и размер спортни топки (по вдъхновение на героя на Том Ханкс в „Корабокрушенецът“). Самотата обаче може да ви доведе до мисъл за самоубийство по-бързо и от гледането на епизод от „Съдби на кръстопът“, така че след няколко месеца Фил е готов да направи последната крачка, която се изразява в челен сблъсък с доста твърда на вид скала. Разбира се, сериалът не се състои само от един епизод и в последния момент г-н Милър се отказва да се пресели във Вечните ловни полета, тъй като се оказва, че все пак не е последният човек на Земята.

Новият сериал на FOX успява да избяга от клишетата и ни представя един интересен и забавен постапокалиптичен свят. Създател на The Last Man on Earth и човекът в главната роля е комикът Уил Форте, който се справя отлично с ролята си. Проблемът на продукцията е, че твърде бързо може да се изчерпи откъм идеи, тъй като все пак си говорим за история, в която има само двама герои засега. Моментите, на които да се засмеете, не са чак толкова много, но все пак ги има.

От първите два епизода си личи, че The Last Man on Earth е чудновата комедия, която може да стане хит, но може и да се превърне в поредния бързо забравен хумористичен сериал. На този етап впечатленията са по-скоро положителни, така че му дайте шанс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 11 =