Battle Creek

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6

Под очакванията

FIRSTLOOK: BATTLE CREEK

Телевизия: CBS

Премиера: 1 март

Актьори: Джош Дюамел (Las Vegas, Transformers), Дийн Уинтърс (Law & Order), Кал Пен (House M.D.)

Зрители: 7.81 млн.

 

Когато обявиш един сериал, че е от „създателите на House и Breaking Bad – Дейвид Шор и Винс Гилигън”, трябва да си готов освен да осребриш този актив, но и да понесеш евентуалните негативни последици. Съветът ми е да подходите към Battle Creek без каквито и да е било свръх очаквания, и може и да се забавлявате.

Батъл Крийк е името на малко градче, в чийто средно статистически полицейски участък работят средно статистически полицаи. Ръс Агню е един от тях – не се отличава с особен интелект, но е сравнително проницателен и това в комбинацията с натрупания му с годините опит и по-директен, често извън правилата, подход, му спомага да си върши средно статистическата работа. Ситуацията в участъка се променя, когато при тях е назначено младо конте от ФБР. Милтън Чембърлейн е пълна противоположност на Ръс – той е почти поет в изказа си, ползва модерни технологии в работата си и гледа да се придържа към спазването на законите. Явно обаче връзките му с президента Обама и всякакви други високопоставени лица не са му помогнали особено при отлюспването му в градче като Батъл Крийк, където ще трябва да си партнира с Ръс. Естествено, двамата оттук нататък ще го играят „доброто-лошото ченге”, а сблъсъкът между техните мирогледи и подход ще ражда множество комични или пък интересни ситуации.

Не отричам, че между тях има някаква химия, а в качеството на диалозите не трябва да се съмняваме – тук поне имената на създателите на сериала са оправдали очакванията. Проблемът на Battle Creek е, че не е нещо повече от средно статистически сериал, каквото са и градчето, и, както стана дума, полицейският участък и героите в него. А спускането на единствения по-цветен образ в лицето на агента на ФБР не е достатъчно да изведе действието от иначе баналната и невпечатляваща криминална история поне в пилотния епизод. Да не говорим, че и циничният образ на местния детектив, израснал и обръгнал на улицата, и този на префинения и елегантен, обичащ хората агент на ФБР, са по-скоро карикатурни, отколкото плътни или драматично издържани. Отначало това може и да е забавно, но дълбоко се съмнявам да задържи интереса на зрителите повече от няколко серии.

  1. Павел Динчов

    Супер доволен съм! И то най-вече от двамата актьори – страшно добре си пасват и се получава между тях. Но те подкрепям на 100%, че всичко е стандартно и обикновено. Дано с новите епизоди се различат от плявата, иначе този сериал ще е тотално забравен.

  2. Кристиан

    Доста слаб пилотен епизод. Дано по нататък задобрее.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + fifteen =