Dig

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

5

Подходящ, ако не сте изхвърлили книгите на Дан Браун

FIRSTLOOK: DIG

Телевизия: USA Network

Премиера: 5 март

Актьори: Джейсън Айзъкс (Awake), Ан Хечи (Hung) и др.

Зрители: 1.83 млн.

 

Може би мнозина от вас си спомнят какво настана преди години, когато Дан Браун отвори кутията на Пандора и оттам наизлязоха всякакви теории за конспирации, филми, сериали, последователи и т.н. Тайните общества отново станаха модерни и вече приключенията ала Индиана Джонс не бяха достатъчни – трябваше да има повече мистика, повече псевдонаучни прозрения и повече екшън, естествено. Dig е тук, за да ни достави от всичко това отново и се справя с тази си задача, друг е въпросът кои от нас ще се справят с него.

Агент Питър работи в офиса на ФБР в Йерусалим и животът му е по време на (или след) разпад – скоро е претърпял сериозна лична драма, за която тепърва ще разбираме повече, отношенията с жена му са на точката на замръзване и търси спасение в спорадичен секс с шефката си Лин (Ан Хечи) без да се обвързва емоционално с нея. В този труден за него момент той започва разследване на смъртта на млада археоложка, с която се е запознал същата вечер и която по стечение на обстоятелствата го мята във водовъртежа на последващите събития. А те са белязани от още две сюжетни линии, включващи евреи и хм… крава и изолирано дете с бъдеща мисия. Естествено, няма как да минем без безценен артефакт, който всички ще издирват и който, внимание – е устройство за разговор с Бог! Ей това е – вече имаме и комуникационно средство за връзка с Него. Някои по-арогантни зрители сигурно биха се притеснили дали то няма да е с включен телефонен секретар, други биха гадали какво ще чуят отсреща: „Да, дете мое”, „Кого търсите?” или защо не „Имате грешка”?

Не и ние обаче, не. Ние в този пилотен епизод ще се насладим на мястото, където е заснет (за жалост това е единствената серия, която е направена в Йерусалим) и на екипа от артисти, сред които Джейсън Айзъкс, който наистина е неотразим. Това е в общи линии – ако харесвате конспиративни теории, смятате, че сериалът Zero Hour бе спрян незаслужено, и изпитвате нужда да подслушате Негов разговор с някой простосмъртен – пробвайте Dig.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × five =