Unbreakable Kimmy Schmidt

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

4.6

Обикновен

Firstlook: Unbreakable Kimmy Schmidt

Вече е наличен целият сезон на новата комедия на Netflix – Unbreakable Kimmy Schmidt. Гледах единствено един епизод и ми стигаше да видя, че не е за мен. Но все пак има своите достойнства и не беше безкрайно зле.

Историята в Unbreakable Kimmy Schmidt се завърта около 4 жени, които са живели 15 години в бункер под земята, убедени от „свещеник“, че светът е унищожен и те са единствените хора на Земята. Или с две думи – „жертви“ на апокалиптичен култ. Да, напомня ужасно много на Blast from the Past с участието на Брендън Фрейзър. Още в първата минута виждаме как те са „освободени“ и изкарани на повърхността. Идеята не е лоша, въпреки че е виждана и използвана, но като цяло нямаше истински забавните сцени, а се разчита на наивния характер на едната девойка, която е централен персонаж – Кими Шмид.

И честно казано, точно Ели Кемпър, която се превъплащава в Кими, прави хубаво впечатление и се откроява една идея от другите. Другите персонажи са чист фон, без нито един от тях да събуди интереса ни. Джейн Краковски (Ally MacBeal) е странната шефка на Кими, Тайтъс Бъргъс (30 Rock) е съквартирантът на Кими, а Каръл Кейн (Gotham) е хазяйката.

Unbreakable Kimmy Schmidt ще разчита на наивността на нашата героиня и ще търси забавните сцени, породени точно от това. Не виждам как това би задържало вниманието на зрителите. Прекалено наивно ми идва, та даже в някои моменти ми седи тъпичко и изкуствено. Бъргъс е изключително изкуствен, а реално той ще е един от централните персонажи. Поне засега няма да го продължа. Ако сте фенове на 30 Rock, пробвайте този сериал. Екипът от хитовия сериал – Тина Фей и Робърт Карлок, седят и зад този проект, така че няма как да не се усети сходността в общата визия. Разбира се, липсата на фонов смях е огромен плюс.

Интересно е как една истински мрачна тематика тук е преобърната с оптимизъм и добро настроение. Не ме спечелиха, навярно при вас би могло да стане. Пробвайте, в най-лошия случай ще загубите 20 минутки от сивото си ежедневие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + twelve =