The Returned

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

8.6

Грабващ и интересен

Firstlook: The Returned

Понякога, когато една телевизия осъществи даден проект, веднага се появява друга, която да пусне подобен проект с цел конкуренция, разбира се. Ето, че след Resurrection и от части The Leftovers, се появи и The Returned. Ако това ревю се пишеше от колегата Wolf, щеше да ви запознае с оригиналния сериал, на който е базиран. Но аз нямам представа за какво иде реч във френския Les Revenants и относно този нов проект бях видял само един постер. Идеята на Resurrection, сходна с на останалите, беше страхотна, но така и не можаха да ме спечелят за по-дълго време. Обърнаха прекалено много внимание на личната драма, действието беше потресаващо бавно и липсваше мистериозният елемент.

Пилотният епизод на The Returned прави добро впечатление. Хваща ме яд, че това е поредното копиране на друг сериал, но съм доволен и резултатът ми хареса. Дори доста. Още от първата минута обстановката ме грабна и до края поддържаше интереса ми. От изключително дълго време не бях попадал на толкова силна атмосфера – дали непрестанната великолепна музика, дали добре подбраните актьори, дали самата мистерия, която тепърва ще се развива… Не знам. Брилянтен пилотен епизод!

Всичко започва с една невинна сцена в училищния автобус, след което ставаме свидетели на излитането на автобуса от пътя и падането му в пропастта. Прехвърляме се 4 години по-късно и разбираме, че всички са загинали – ученици, учители… всички. След което виждаме „връщането“ им един по един. От млада девойка до малко момченце и учителка. И по-важното – виждаме реакциите на всички роднини (които в продължение на четири години се справят по различен начин със загубата) при появата на „завърналите се“. Виждаме и как животът им се е променил през тези години и става ясно, че ще гледаме сцени и от миналото. В края на епизода виждаме толкова много интересни неща, че спокойно може да направите „грешката“ да изгледате 40-те секунди preview на следващите епизоди, както направих аз… Определено съм заинтригуван! Прекрасно начало!

Актьорският състав на The Returned е изключително шарен – имаме актьор от Supernatural (Марк Пелегрино), имаме от Battlestar Galactica (Арън Дъглас), от Kidnapped (Джереми Систо), от Arrow (Кевин Алехандро) и т.н. В тези 40 минути виждаме поне 20 души и тепърва ще се запознаваме с нови персонажи. Като се има предвид, че във всеки епизод ще се разглежда един основен герой, който се завръща, ще видим много герои. Такъв тип сериал е, че брилянтна актьорска игра навярно няма да видим. Въпреки че в този пилотен актьорите си вършат работата доста добре.

Ако не сте гледали френския The Returned, веднага ще намерите приликите с Resurrection на ABC. Но за разлика от него, тук началото е в пъти по-силно и поне мен успя да ме грабне и искам още епизоди. И то сега искам да ги гледам… веднага, което малко сериали успяват да постигнат само с пилотния си епизод. Да, ще има хора, които ще кажат, че това е поредният римейк на нещо успешно и е с цел единствено да се печелят пари, което няма да е особено погрешно. Аз разбирам, че това е целта тук, но съм страшно доволен от резултата и с кеф ще гледам новите епизоди. Надявам се да са толкова силни, колкото този.

  1. TWD_FAN

    Прави сте. Много добър пилотен епизод! След малко си пускам втория!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 3 =