Здравейте отново! Ето, че с пълна сила започна новият сезон и вече са налице финалите на някои сериали. Тук ще сложа и впечатленията ми за Hell on Wheels и Hell’s Kitchen, които свършиха съответно през ноември и декември.

Hell on Wheels (4-ти сезон, подновен) – За толкова малко епизоди (само 40) този сериал стана истински любим! Новият сезон беше още по-силен и може би най-емоционалният до този момент. Убийствена игра на Ансън, убийствен сценарий, прекрасна реализация. Имаше други стари сериали, които имаха слаби сезони, но тук нещата бяха в пика по интерес и интригуваща история, гарнирано със силна актьорска игра и вълнуващ сюжет. Стана ясно, че е подновен за финален пети сезон, който ще бъде разделен в две години (подобно на Breaking Bad). Страхотно новина! Убеден съм, че ще видим подобаващ край на историята на Кълън и железницата.

Hell’s Kitchen (13-ти сезон, подновен) – Отне ми малко повече време, но все пак го догледах. Като цяло беше слаб сезон. В един момент много ми дотегна и го бях отсвирил за няколко месеца. Догледах набързо и се получи интересен финал и ми хареса, но я нямаше тръпката. Слабичък сезон и безлични участници. С това ще го запомня.

Survivor (сезон 29, подновен) – Пореден сезон на любимото реалити. Абсурдно звучи – 29 сезона… Още по-абсурдно и респектиращо звучи 30 сезона! И точно този 30-ти ще започне в края на февруари! Този сезон беше базиран отново на добре измислената формула Blood vs Water. Първият сезон беше силен, но там имаше бивши играчи и някак си те донесоха по-големия интерес и затова този бледнее. А и като цяло този беше по-бавничък, лишен от големи ходове и протече така между другото. Тоест нямаше ги грандиозните стратегии, повече беше носене по течението. Разбира се, в края няма как да не се отчетат няколко силни решения, но все пак бяха малко. Съвсем нормален сезон, който вече го забравих. Не, не е слаб, просто беше безличен. Продължаваме напред и чакането на новия сезон си е на обичайното ниво – с огромно нетърпение.

Homeland (4-ти сезон, подновен) – След reboot-а, който се получи в края на предния сезон, бях леко скептичен. Да си убиеш един от главните герои е рисков ход и веднага се усъмних дали сценаристите ще се справят с новите епизоди. Колебливо започнаха с двойния епизод, но набързо успяха да завържат нещата и се получи приличен, та даже чуден сезон. Клеър Дейнс гради един убийствено силен образ. Рядко се среща толкова силна женска интерпретация и толкова добра актьорска игра. Сериалът е подновен и предполагам, че новите епизоди ще са и финални. Не за друго, а просто защото му идва времето. Това изобщо не е лошо нещо, даже напротив – имат шанс да завършат по приличен начин и сериалът да остане в историята като многопластов, пленителен и качествен.

The Mentalist (7-ми сезон, завършен) – Хвърлете око на цялостното ми мнение за сериала тук.

Two and a Half Men (12-ти сезон, завършен) – Може директно да прегледате Lastlook-а тук.

Marvel’s Agent Carter (нов, ???) – Вече приключи първият сезон (все пак говорим за 8 епизода) на новия проект в Марвел вселената. Започна доста добре, може да видите мнението ми относно пилотния епизод тук. Имаха една основна идея и я следваха до край. Кратко, точно и ясно. Предпочитам да виждам 8 такива епизода, вместо в един сезон 15 епизода да са пълнеж. Да, личи си, че не е високобюджетен, но сериалът си има чудесен вид и си заслужава гледането. Както написах и в firstlook-а, Хауърд Старк е чудесен образ и се радвам, че виждам още сцени с него. Не се съмнявам, че ще бъде подновен.

How to Get Away with Murder (нов, подновен) – Всеки телевизионен сезон си има един проект, който е над всички останали. За мен How to Get Away with Murder беше именно този сериал. Изключително добре направен, с талантливи актьори и още по-талантливи сценаристи. Отдавна очаквах реализирането на подобна трилър мистерия. Доста добре са създали историята и си личеше, че от самото начало им е ясно как ще свърши сезонът. Точно това съм харесвал в кадърни сценаристи, а не да се залага на т.нар. филър истории (епизод за епизод). Хареса ми и финала, въпреки че таях надежда да е още по-заплетено, но дори и така ме изненада и с удоволствие ще си пусна новия сезон през есента. Препоръчвам горещо този сериал.

The 100 (2-ри сезон, подновен) – Изключително доволен съм, че не се отказах от този сериал. В първия сезон имаше един момент, който трябва да се мине, след което нещата си идват на мястото. Иначе за този сезон бих казал, че беше почти перфектен! Брилянтно направен и ми достави страхотно удоволствие да го гледам! Учуден съм как успяха да направят два пъти по-силен сезон спрямо първия. Финалът е брутален… изобщо не предполагах, че може това да се случи. Адмирации към сценаристите! И след тези 16 епизода отново се вижда колко огромен потенциал има The 100. ОГРОМЕН! Не смея да предполагам какво ще се случи със сюжетната линия с Телоний. Много, много съм доволен. Чакам с нетърпение предстоящия сезон.

Ще включа и няколко заглавия, на които им дадох шанс (повече от пилотен епизод), но не можаха да оправдаят това и ги зарязах.

The Mysteries of Laura – Дадох му шанс в продължение на 5 епизода, но не можа да ми покаже нещо интересно. Скучни случаи, липса на качествен хумор. Може да видите първите ми впечатления тук. Пълна загуба на време бяха останалите епизоди.

State Affairs – Отново 4 епизода и нищо, което да си заслужава да му отделяш внимание. Изключително скучно и безинтересно, като по никакъв начин не успява да задържи зрителя. Нито основна идея, нито страничните случаи.

Resurrection – Първият сезон беше 8 епизода. Идеята събуди интереса ми, но физически вече не издържах на бавното действие. Толкова бавно беше, че имаш чувството, че не просто спира, а тръгва наобратно. На лъжички се дава всичко и преспокойно може да продължи 10 сезона с тази скорост на разказване на историята. И стана точно това, което ме притесняваше – обръщат внимание единствено на взаимотношенията, а не на интересния феномен. След 3 епизода и с това си казах сбогом.

The Librarians – Прекалено детско направено и прекалено куцо. Да, за губене на час и малко в игрален филм става, но да губиш по толкова всяка седмица… Не.

Costantine – Дадох му шанс в рамките на 7 епизода като на всеки от тях заспивах. Изключително скучно, без вникване в някаква основна идея. И даже самите случаи бяха много безинтересни. Не може да ти мине половината сезон и ти само да загатваш, че „тъмните сили се раздвижват“ и реално нищо да не се случи. Главният актьор също дразни и то не в добрия смисъл на думата. Слаб, слаб сериал.

Туй то, приятно гледане на любимите сериали и очаквайте другите части.

 1. Анонимен

  HTAM беше едно от добрите попадения за този сезон. Thw 100 – втория сезон е по-интересен от първия.
  Marvel’s Agent Carter – радвам се че вкараха и сериали по комикси отнасящи се за жени
  Two and a Half Men – краят му не ми хареса но беше смешен

 2. TWD_FAN

  От тези всички сериали съм гледал единствено The 100. И да наистина е уникален и втория сезон беше дори по добър от първия! Направо не знам как ще издържа половин година, докато започне 3-тия сезон!

 3. Ashikov

  Агент Картър, Стоте и Как да ти се размине след убийство, напълно съм съгласен с мнението на автора. Не съм запознат с Марвел вселената, но наистина е доста добре изпипан и след трети епизод ми стана любим. Стоте е уникален сериал или поне се превърна в такъв след първите 4-5 дразнещи епизода на първи сезон. Сценаристите го превърнаха от тийн боза в страхотно драма-приключение. А как да ти се размине след убийство лично в мен с последния си епизод остави много въпросителни и с нетърпение чакам есента.
  The Mysteries of Laura не можах дори първи епизод да доизгледам.
  Библиотекарите и Константин ги изгледах и най-вероятно ще гледам и вторите сезони, което не мога да кажа за State of affairs, трябва да са доволни, че изтърпях първи сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + 8 =