iZombie

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7.6

Симпатичен, забавен и остроумен

Firstlook: iZombie

Като хвърля поглед 3-4 години назад в проектите, реализирани по комикси, и тези, които тепърва ще се реализират, меко казано може да се каже, че комиксовата вълна е в пика си. Не се изненадвам, че сериалите и филмите са успешни, защото този тип проекти носят едно от най-важните предназначения на киното и телевизията – да разведрява и да разпуска зрителите. При iZombie това важи с пълна сила. Виждаме едно изключително симпатично и забавно сериалче, на което предвиждам по-светло бъдеще от другите излизащи в момента. Дано се окажа прав.

В iZombie Лив е целенасочен, уверен бъдещ лекар. Тя има мечтания живот – любима работа, годеник, приятели и прекрасно семейство. Всичко се обърква, когато тя отива на парти със свои познати и се оказва насред… зомби апокалипсис. Не, не говоря за цялостен апокалипсис, опустошил цялата планета, а за нападение на зомби, резултатът от което е редица трупове. Лив се събужда в найлонов плик и разбира, че всичко вече се е променило – тя е зомби! Тя бързо осъзнава, че за да бъде в час и да няма епизоди на ярост, трябва да се храни с мозъци. Неземен кеф, нали? Колкото и абсурдно да звучи, сериалът е доста добър. Виждаме една бледа и страшно симпатична Лив, която вече е загубила устремеността си и (буквално) желанието си за живот. Тя става асистент-патолог, с цел лесния достъп до мозъците. Гримът е на много високо ниво и почти може да си представиш, че би могло да стане.

Всичко, което написах досега, може да се види още от интрото на iZombie, което е направено страхотно! Изобщо целият комиксов стил е точно в десетката. При изяждането на мозъка Лив получава видения, които реално са спомени на жертвата. Какво по-удобно от това при разкриването на убийства, примерно? Придобива и някои от навиците на жертвата. Нещата се стичат така, че млад детектив търси помощта на Лив за един от случаите и всичко се свежда до обяснението ѝ, че е екстрасенс и има видения. От това разбираме, че разрешаването на убийства ще е основната идея на този сериал. Познатата формула, но с щипка свръхестествено.

Убеден съм, че някои от вас директно ще заклеймят iZombie по простата причина, че са вкарали вътре модерните напоследък зомбита. Спрях с The Walking Dead и не мисля да подхващам каквото и да е със зомби тематика. Наситих се на такъв тип сериали. Но тук това, което ме спечели, е самият стил на сериала и приятният хумор, който е навсякъде. Дали сцените с новоразвитата (при изяждането на мозъка на девойката) клептомания на Лив, дали пък тези с нейния шеф Чакрабарти, който се оказва, че я подкрепя и приема каквато е… Немалко хубави и забавни сцени имаше в този пилотен епизод.

Актьорският състав на iZombie също е попадение. Роуз Макивър е неотразима в зомби Лив – гримът, мимиките…. Всичко е перфектно! Изключително красива актриса с добри актьорски заложби. Винаги съм харесвал Малкълм Гудуин в Breakout Kings. Тук той влиза в ролята на детектива, а пък Раул Кови е ексцентричният главен патолог и шеф на Лив.

Забавен, симпатичен, остроумен, с приятна визия сериал. Още от самото начало е ясно, че основната идея (за която ще стане ясно сигурно в 12-ти епизод) е за другото зомби, което е заразило Лив. Подобно на новоизлюпения Forever, предполагам, че и тук ще заложат основно на епизодични подмятания за тази основна идея. Ще се радвам да ме оборят и да станем свидетели на по-засукан сценарий. Но дори и да се обръща внимание на единични убийства всеки епизод, убеден съм, че ще е забавно. Задържат ли стила и нивото от този пилотен епизод, с кеф ще изгледам всичките епизоди. Действайте и вие.

  1. Анонимен

    Изгледах първите два епизода и смятам, че е добър сериал за свободното време.

  2. News

    Очаквам следващите епизоди с нетърпение. Сериалчето е много яко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 1 =