Perception

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7

Развлекателен

Lastlook: Perception

Първоначално не ми хареса новината, че спират Perception, но след като изгледах и втората част на 3-ти сезон, някак си нещата си дойдоха на мястото. Не толкова завършени, а просто сякаш си му дойде времето. Чарът на този сериал беше в актьорите и изключително заплетените и интересни случаи. Ерик Макормак изгради един любим образ и това ще ми липсва най-много.

Преди 3 години още не беше набрала сила (до такава степен) формулата жена агент + смахнат консултант, които да си партнират в разкриване на убийства. И този сериал успя да намери своите фенове.

Историята в Perception се фокусира върху доктор Даниел Пиърс – гениален професор по неврология, страдащ от шизофрения, и агент Кейт Морети – агент на ФБР. На пръв поглед нищо интересно, но като се сблъскате с халюцинациите на Даниъл, с които искрено се забавлявате, ще промените мнението си. Какви ли не – от любовта на живота му Натали, през генерал от Втората световна война, през мъртвата му майка, та до самия него на млади години.

Малко хора са гледали Trust Me (просъществува само 13 епизода), но там се впечатлих от Ерик Маккормак. Изключително харизматичен и забавен актьор. Тук изгради образа на Даниъл по брилянтен начин. Образ, който веднага успява да ти влезе под кожата. Рейчъл Лий Кук (Psych) свърши добра работа като агент Морети, пък Кели Ролан (The O.C.) беше прекрасна като въображаемата Натали. Дори и Арджей Смит (NYPD Blue) беше добър избор за асистента на доктор Пиърс. Изобщо всички, които бяха сред редовните актьори, се представиха отлично и всеки попълваше главната картинка.

Най-големият недостатък на Perception бе липсата на някаква основна движеща идея. Да, разкриването на убийства беше добре представено, сценаристите заслужиха адмирации с някои от случаите, но някак си липсваше тази грандиозна основна идея. Малко съм разочарован от финала, защото не е това, което очаквах. Стана ясно, че ще бъде спрян още преди Нова година и очаквах тези финални епизоди да бъдат завършени. Е, не стана така. Затова за мен този сериал си остава „прекратен“, а не „завършен“. Иначе финалният сезон си беше на това познато високо ниво и не правя никакво разделение на сезони. Всичко от началото до края беше добре направено.

Perception така и не успя да постигне нещо повече, да привлече вниманието на масовия зрител. Затова съм убеден, че огромна част от вас за първи път го чуват дори, а пък малка част са му дали шанс. Призовавам да поправите грешката си.

  1. Hope

    Сериала си беше супер…но последния сезон беше тотален фейл, а финала дори не мога да го коментирам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − three =