Houdini and Doyle

Houdini and Doyle – Сериал за Артър Конан Дойл и Хари Худини

Фантастичната крими драма Houdini and Doyle се е запътила към малкия екран в САЩ, Обединеното Кралство и Канада.

Houdini and Doyle е вдъхновен от нетипичното, но реално приятелство между автора на Шерлок Холмс Сър Артър Конан Дойл и илюзиониста Хари Худини.

Sony Pictures TV са продали 10 епизода на FOX (САЩ), ITV (Великобритания) и Shaw Media (Канада) на драмата, озаглавена Houdini and Doyle, който получи директна поръчка за сериал. Сред творческия екип фигурират имената на Дейвид Тичър (създател на франчайза The Librarian), Дейвид Шор (създател на House) и Дейвид Хоселтън (сценарист и продуцент на House)

В Houdini and Doyle две от най-великите личности на XX век – Хари Худини, майсторът магьосник, артистът, който развенчава всичко паранормално, и Артър Конан Дойл – творецът на най-великия детектив на всички времена и любител на свръхестественото – с неохота обединяват сили, за да разследват престъпления със свръхестествени нотки. Въпреки че и двамата са богати, известни и брилянтни, те са странна двойка – Худини не вярва в нищо, а Дойл във всичко.

Худини и Дойл са родени през петнадесет години в тотално различни семейства – Дойл е образованият продукт на изискана шотландска фамилия, а Худини е самоук син на унгарски имигрант. Двамата мъже, чиито външен вид също е в пълен контраст, създават необичайно и буйно приятелство, породено от общия им интерес към спиритизма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − two =