Bloodline

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

5.5

Може и да стане интересно

FIRSTLOOK: BLOODLINE

Стрийминг сайт: Netflix

Премиера: 20 март

Актьори: Кайл Чандлър (Friday Night Lights), Бен Менделсон (The Dark Knight Rises), Линда Карделини (ER)

Bloodline e сериал от типа „скелетите в гардероба на едно семейство”. Нещата тук са прости – фамилия Рейбърн живее в слънчева Флорида, океанът мие бреговете на техния семеен хотел, тревата е зелена, все едно е обработвана с Фотошоп, а около достолепните съпрузи е пълно с големи внуци. Същото важи и за трите им деца – те също са пораснали, едни такива щастливи, дори единият от синовете (Кайл Чандлър) е и шериф на градчето, в което Рейбърн се радват на голяма популярност и естествено на завист – както си му е редът. Вечер около лагерния огън чуваме припяване и подрънкване на китари, а през деня гледаме плажен волейбол. Въобще такава идилия, че ей така отвътре ти идва да нахлуеш вътре, подобно на слон в стъкларски магазин, и да изпочупиш всичко. И след няколко минути да се върнеш отново, за да довършиш започнатото…

Е, с тази така приятна задача ще се заеме издънката и черна овца в семейството – най-големият брат, който се завръща по повод семеен празник, и на всички ни е ясно, че нищо няма да бъде същото. Бен Менделсон е страхотен в иначе ограничената си роля на прокуден непрокопсаник, който не е толкова лош, но винаги ще се забърка в някоя неприятност. Някои биха казали, че това е съдба, други като вечно грижещият се за него брат шериф биха поспорили. Сигурно така би постъпил и бащата на тази огромна челяд, който е супер съмнителен, но не колкото другия брат, който също май крие нещо, но за сметка на това майката също знае много неща… И т.н. Знаете какво следва, нали? Черната овца е ясно, че няма да е толкова черна или поне не толкова, колкото са някои от най-зловещите скелети в гардероба на това мило семейство. И за да не звучи всичко това толкова скучно (колкото всъщност е), сценаристите са метнали някоя и друга сцена от бъдещето, която да ни подскаже, че ситуацията много, ама наистина много ще излезе извън контрола на фамилия Рейбърн. А, замалко да забравя – има и труп на момиче, намерено наблизо, но кое е то и защо – ще разбираме по-нататък. Но е факт – трябва си труп, трупът винаги, простете ми цинизма… подсолява манджата.

И така, ако ви се гледат цели 13 серии семейна драма, по време на която като нищо ще се окажете на ръба на скуката и любопитството какво ще се случи – пробвайте Bloodline. Тъкмо ще разберете накъде ще наклонят везните – дано на вас ви бъде по-интересно, отколкото на мен.

За почитатели на сериалите: Ray Donovan, The Affair, Broadchurch

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 1 =