Downton Abbey

Downton Abbey ще приключи с шестия си сезон

Обществената телевизионна мрежа PBS официално обяви, че предстоящият шести сезон на Downton Abbey ще бъде финален.

Downton Abbey се превърна в най-гледаната драма в историята на PBS. Петият сезон бе гледан от над 25 млн зрители.

Продуцентите на Downton Abbey заявиха на специална пресконференция вчера, че „Милиони зрители по целия свят проследиха историята на семейство Кроли през последните пет години. Неизбежно настъпва момент, в който всичко трябва да приключи, и Downton Abbey не е изключение. Искахме да затворим вратите на „Имението“ по подходящ начин и така да сложим край на сюжетните линии, въпреки че сериалът продължава да събира милиони фенове. Можем да обещаем финален сезон, изпълнен с познатата драма и интрига, но и включващ това чувство на нетърпеливост за последните серии“.

Downton Abbey е неоспорим хит, откакто дебютира по TBS през 2011 година. Създаден е от Джулиан Фелоуз и копродуциран от Carnival Films и Masterpiece. Сериалът е най-рейтинговата драма на американската PBS, най-популярната в 44-годишната история на Masterpiece и най-преуспялата британска периодична драма (тъй като първоначално се излъчва по ITV в Обединеното кралство).

С 51 номинации за Еми награди, повече от всеки друг британски сериал в историята на Еми наградите, Downton Abbey е един от най-отличаваните телевизионни проекти. Той има 11 спечелени Еми награди, 3 статуетки Златен глобус, 3 приза БАФТА и редица други.

Класическият британски сериал представлява един любопитен поглед върху отношенията между семейство Кроли и техните слуги. Сблъсък на два съвсем различни свята под един покрив. Сред актьорския състав личат имената на легендарни британски актьори като Маги Смит /номинирана за „Оскар” за изпълнението си в „Госфорд парк”/, Елизабет Макгавърн, Хю Боневил и Джим Картър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − six =