The Walking Dead

Финалът на The Walking Dead най-гледан в историята на сериала

90-минутният финал на култовия сериал на AMC – The Walking Dead е най-гледаният финален епизод в историята на сериала.

Близо 15,8 милиона зрители са гледали финалния епизод на сезон 5 на зомби драмата, 10,4 от които част от ключовата възрастова група 18-49. Като цяло рейтингите на всички 16 епизода от сезона влизат в топ 20 за най-силни рейтинги през целия тв сезон 2014-2015. Това се постига за първи път от проект на кабелна телевизия.

The Walking Dead остава номер едно в групата 18-49. Въпреки че имаше стабилна конкуренция от NFL (предаванията на мачовете от Националната футболна асоциация) в първата част на сезона и във втората от специални събития като раздаването на Оскарите, това на Грами наградитеs, Saturday Night Live 40th Anniversary Special и NBA All-Star Game, сериалът постигна завидни рейтинги от средно 14,4 милиона общ брой зрители, 9,4 милиона от които в групата 18-49.

Токшоуто Talking Dead също постигна своя рейтингов връх след финала като привлече 7,5 милиона зрители.

Финалът на The Walking Dead се превърна и в най-обсъжданото нещо във всички социални мрежи в деня на излъчването си.

„В днешно време е трудно да поддържаш вниманието на зрителя, а още по-трудно е да го задържиш за дълго време. Това че сериалът покачва рейтингите си с всеки епизод е нещо наистина забележително. Благодарни сме на Робърт Къркман, Скот Гимпъл, Крис Хардуик и всички хора, които участват в този проект. Благодаря и на всички зрители, които продължават да следят историята на нашите герои“, заяви Чарли Колиър, президент на AMC.

 1. Funkdoobiest

  „Близо 15,8 милиона зрители са гледали финалния епизод на зомби драмата,“ – на 5-ти сезон, а не изобщо, right?

 2. rungel

  Само не разбрах къде ги видяха тия 90 минути?! Ако броят и рекламите, сигурно са направили 90 минути, но релийзът, който аз гледах беше 64 минути.

  • Павел Динчов
   Author

   Е, ти пък, естествено, че броим и рекламите. Винаги е било така, винаги говорим за „едночасови епизоди“ и т.н. 😉

 3. TWD_FAN

  Не е най – гледания епизод в историята на сериала, а най – гледания финал, има разлика! Най – гледания епизод беше началотона 5-ти сезон, който сабра над 17 милиона 😉 оправете го

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 5 =