Някои от най-добре облечените телевизионни герои, които по един или друг начин са се откроили на фона на останалите със своя безупречен стил и начин на обличане.

В условия на ожесточена конкуренция днес телевизиите харчат стотици милиони в безмилостна надпревара за интереса на зрителя. Високобюджетните продукции отдавна вече не са изключения, а по-скоро все по-утвърждаваща се тенденция. Скъпоплатени актьори, филмови режисьори с не един и два Оскара, мащабни декори, изпипан сценарий, съвършено операторско майсторство и епизоди, които все по-често наподобяват пълнометражен игрален филм, отколкото телевизионна продукция. Това е само една част от атрибутите на скъпия и успешен сериал.

За да има ефект от всичко гореизброено обаче, то трябва да бъде поднесено с вкус и да гали окото, защото външният вид несъмнено продава. В този ред на мисли няма как да пропуснем факта, че залагането на красиви лица също е отколешна формула за успех в телевизията. Актьорите със сигурност придават част от собствените си чар и обаяние на героите, в които се превъплъщават, но не трябва да забравяме и ролята на всички дизайнери, стилисти, фризьори и гримьори, чиято работа е по своему вид изкуство.

Предлагаме ви списък с едни от най-добре облечените телевизионни герои, които по един или друг начин са се откроили на фона на останалите със своя безупречен стил и начин на обличане.

Целият каст на Suits

Няма да си играем на дребно, а започваме директно с един от най-елегантно облечените сериали днес. Шоу, чието заглавие е Костюмари, няма как да не отдаде подобаващо внимание на гардероба на героите си. Tom Ford, Burberry, Dior, Victoria Beckham и Prada са само част от марките, на които дизайнерката Джоли Андреата залага, за да придаде изискания вид на работещите в Pearson, Specter & Litt. Майк (Патрик Джей Адамс) веднъж попита Харви (Гейбриъл Махт): „Защо е толкова важно колко пари давам за костюми?“, на което Харви отговаря: „Хората съдят за теб по външния ти вид, така че независимо дали ти харесва, или не, има огромно значение“. Няма друго шоу, което толкова страстно да подкрепя максимата „Обличай се така, че да успееш“, колкото Suits. Безупречният гардероб на правната драма остава трайно първо впечатление и ни кара да позеленеем от яд. Костюмите на каста изглеждат толкова добре, че ни се приисква да станем адвокати особено след като знаем, че дори не ни е нужна диплома.
1

Оливия Поуп (Кери Уошингтън), Scandal

Не съществува друг човек на Хълма (бел. ав. Capitol Hill или само The Hill е мястото, където заседава Конгресът на САЩ) с толкова излъскан външен вид като Оливия Поуп. Като професионален „оправяч на бъркотии“ тя трябва да бъде решителна, а това е отразено в облеклото ѝ – монохромна палитра от светли цветове, много бяло, сиво и тук-там черно. Нейна запазена марка са белият тренчкот и дръзките панталони, които правят смело изявление – тя е шефът!
2

Патрик Джейн (Саймън Бейкър), The Mentalist

Телевизията прелива от медиуми, шамани, врачки и вещици. Малцина от тях обаче са толкова елегантни, колкото Патрик Джейн – облеченият в светло сиви костюми с акцент, падащ върху официалния елек, независим консултант на КБР и ФБР. Джейн почти никога не носи вратовръзка, което му придава леко странен и ексцентричен, но напълно подходящ вид за човек с неговата професия. След като The Mentalist приключи дали ще се намери достоен последовател на стила на Джейн?
3

Джес (Зоуи Дешанел), New Girl

New Girl вдъхна нов живот на ретро роклите. Марки като Anthropologie и Modcloth провокират всяко момиче да отиде на лов за онази перфектна винтидж рокля, раирани топове и пуловери на полка точки. Визията на Джес е силно повлияна от класическата Одри Хепбърн. Стилът ѝ е тотално освежаващ и същевременно сексапилен и чувствен. Няма прекалена показност, а по-скоро заиграване. Пастелните тонове са забавни, младежки и женствени. А коя стилна дама не желае да има младежки вид и да бъде определяна като забавна и женствена?
4

Хенри Морган (Иън Гръфъд), Forever

Харизматичният безсмъртник Хенри Морган определено вмъква класически мотиви в облеклото си, навик навярно останал му от… „тийнейджърските години“. Но, моля ви се, не се бъркайте, не говорим за демодета от по-миналия век, а за неумиращи класики като вталения костюм с елек в тъмносин цвят, черният тренчкот до над коляното и шаловете – копринени или вълнени, които в случая заместват вратовръзките. Класиката отдавна не е изглеждала толкова добре!
5

Фелисити Смоук (Емили Бет Рикардс), Arrow

Фенките на Arrow навярно обожават сцените, в които Оли остава почти без дрехи, но това, за което хората говорят повече, е външният вид на Фелисити Смоук. Дръзкият стил на IT гения, включващ червило с цвят фуксия и добре подчертани скули, се отличава на фона на бозавия Старлинг сити. Винаги е било ясно, че Фелисити е най-умната и най-интересната героиня в Arrow и е просто чудесно да го видим застъпено във външния ѝ вид.
6

В следващата част очаквайте: Барни Стинсън; Ариа, Спенсър, Емили и Хана от Pretty Little Liars; Гип Розети; Джоан Уотсън и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 − three =