The Comedians

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

3.6

Ненужен

FIRSTLOOK: THE COMEDIANS

Телевизия: FX

Премиера: 9 април

Зрители: 0.87 млн

Актьори: Били Кристъл (Analyze This), Джош Гад (1600 Penn)

 

Винаги съм смятал, че комедията е най-трудният жанр. Защото не е достатъчно да имаш добри актьори, сценарий, диалози и т.н., а трябва да притежаваш умението да създадеш цял един свят, в който умело да балансираш с желанието на зрителя хем да се забавлява и да не мисли за нищо, но същевременно да се вълнува от преживяванията на главните герои, въпреки че съзнава колко абсурдни са те. Затова и истински смешните комедии (още повече пък комедийните сериали) се броят на пръстите на едната ръка.

The Comedians e доказателство, че да имаш талантливи актьори, далеч не е достатъчно, за да е смешно или поне интересно. Били Кристъл е известен комик от старата школа, Джош Гад е млад и нахъсан и тук двамата играят себе си в ново шоу. Ясно е, че извън снимачната площадка те ще имат конфликти и неразбирателство, и че това трябва да е основният момент, от който да произлиза смехът. Уви, не се получава. Били Кристъл не е смешен (освен ако това, че не можеш да затвориш вратата на кабинета си, не се брои), Джош Гад има някои попадения, но те са по-скоро като вицове и биха стояли по-добре в някой сайт за смешки, отколкото произнесени в ефир. И отначало може и да помислите, че 20-те минути не са чак толкова много време и че The Comedians заслужава да му дадете шанс, но изведнъж ще погледнете към часовника и петте изминали минути ще ви се сторят цяла Вечност – гарантирам ви.

Бих се поблазнил да напиша клишето, че няма нищо по-тъжно от комедия, която не е смешна, но пилотната серия на The Comedians дори не е провал. Тя дори не дразни, не провокира нищо, просто си започва и свършва, докато вие гледате екрана с каменно лице. Това са 20 излишни минути, по време на които може и да се усмихнете един-два пъти (не повече!), но искрено ви препоръчвам, ако ви се гледа нещо наистина забавно или просто лековато, да си потърсите нещо друго.

 

Шансове за подновяване: 10%

За почитатели на сериалите: The Comeback, Episodes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three − 1 =