Revenge

Revenge, Castle, Bones и Hart of Dixie са заплашени от прекратяване. ТВ сезон 2014-2015 е почти към края си. Какво ще решат телевизиите?

Първата част от поредицата може да прочетете тук.

ABC

Започваме с ABC, където нещата отново не изглеждат добре за Revenge след сезон на слаби рейтинг, а и сюжетно критикуван от фенове и критици. Президентът на телевизията Пол Лий обаче е твърд поддръжник на сериала и често го определя като „важна марка“ за телевизията. Всъщност Revenge изигра ключова роля в предефинирането на ABC през последните няколко години, а и е добре приет на международно ниво, излъчван в голяма част от Европа, така че се очаква феновете му да получат едно подходящо изпращане с последен сезон.

Съдбата на Revenge обаче може и да се свързана с друг нов проект, който ABC подготвя за предстоящия тв сезон. В Kingmakers млад човек си присвоява нова самоличност, за да отмъсти за смъртта на свой роднина. Ако Kingmakers, който вече е неслучайно сравняван с Revenge, се хареса на шефовете в телевизията и бъде поръчан за сезона, има вероятност от ABC да дарят феновете на Revenge с един последен сезон, който да помогне при старта на новия сериал.

Миналата година Nashville не беше подновен по едно и също време с останалите драма сериали на ABC, а причината се коренеше в спор между продуцентите от Lionsgate TV и ABC Studios за нужните пари при снимките в Тенеси. В крайна сметка двете страни се споразумяха и Nashville получи мечтаното подновяване. Проблемите с бюджета обаче изглежда отново ще бъдат фокус по време на разговорите за нов сезон, тъй като има изявено желание за връщането на музикалната драма в ефир. И без това Nashville се превърна в нещо повече от тв сериал, след като започна да издава саундтрак албуми, да продуцира отделни песни от сериала и да организира турнета. Така че сериалът определено има шанс за нов сезон.

Говорейки за марки, Agents Of S.H.I.E.L.D. изигра основополагаща роля в развитието на Marvel вселената на тв екрана, така че се очаква завръщане за трети сезон. Съдбата на другия Marvel сериал – Agent Carter, не е особено светла, имайки предвид, че се говори за нов спиноф на S.H.I.E.L.D. Все пак от ABC може и да задържат дуото S.H.I.E.L.D./Agent Carter за поне още един сезон и така да предложат новия спиноф като мост между есенните и пролетните епизоди на гореспоменатия.

За останалите утвърдени сериали на ABC, сред които Grey’s Anatomy, Scandal, Once Upon a Time, Modern Family и The Goldbergs, няма основания за притеснение, всички те ще се завърнат на екран тази есен. The Middle също стои стабилно, особено след като актьорският състав, воден от Патриша Хийтън, подписа нови сделки (макар че Чарли Макдърмът има главна роля в подготвяния нов проект Super Clyde на CBS, но се очаква да участва и в The Middle по някакъв начин), както направи и Тим Алън по повод ролята си в петъчната комедия Last Man Standing.

Както вече споменахме в нарочна статия, другата драма ветеран на ABC – Castle, продължава да бъде с неясно бъдеще. Нейтън Филиън подписа договор за участие в нов сезон, но Стана Катич все още не е.

Има обаче надежди за подновяването на музикалната приказна комедия Galavant, която събира добър международен отзвук и привлича големи гостуващи имена като актьори. Очаква се сериалът да получи и редица награди за оригиналните песни, които използва.

Resurrection беше тотален хит през полусезона на 2014, но сюжетът и неговото развитие отблъснаха първоначалната аудитория. Поради това драмата за завръщането на починали вече хора със сигурност няма да получи своя трети сезон.

Истински трудно за предсказване е бъдещето на новата драма Forever и новата комедия Cristela. И двата получиха пълни първи сезони, но пък за сметка на това не са особено устойчиви откъм рейтинги.

Пролетното ново предложение American Crime е един от тазгодишните фаворити на американските тв критици, но не и на американската аудитория. Все пак се обмисля подновяване заради потенциала да спечели не малко награди. Все още нищо не е сигурно.

FOX

В допълнение към трите нови сериала, които FOX поднови (Gotham, Empire и The Last Man on Earth), телевизията се довери също и на Sleepy Hollow, New Girl и Brooklyn Nine-Nine. Списъкът с проекти на кантар включва The Following и The Mindy Project. И двете са външни продукции (респективно на Warner Bros. Television и Universal TV). И двете не са с особено добри шансове. Но решението ще бъде взето, когато са готови пилотните епизоди на евентуалните нови сериали и FOX прецени дали си заслужават. В крайна сметка двата сериала имат аудитория, до която рекламодателите в САЩ искат обезателно да достигнат. В случай, че FOX прекрати The Mindy Project, от Universal TV най-вероятно ще се опитат да продадат правата другаде, по-възможно на стрийминг компания като Netflix и Hulu. Най-малки шансове за завръщане обаче има именно Backstrom, който така и не успя да намери и задържи точната публика.

Подобно на Castle, дълго продължилата криминална драма Bones на FOX виси на косъм също заради главните си актьори Дейвид Бореаназ и Емили Дешанел, чиито договори изтекоха, а още не са подписали нови такива.

The CW

iZombie на The CW отдавна си спечели подновяването, макар то да не е обявено официално. Отделно, сериалът е добре оценяван от критиците, телевизията го харесва и промотира стабилно, а и Роуз Макивър лесно се превърна в новото лице на тийн телевизията.

Така към момента Hart of Dixie е единственият с неясна съдба сериал на The CW, която вече поднови осем от сериалите си. Според слуховете няма да видим повече от медицинската драма, но решението се задържа до приключване на работата по пилотните епизоди на новите сериали. Само за един сериал на The CW е твърде рано да се предскаже неговото бъдеще. Това е The Messengers, който дебютира снощи. Очакваме и първите му рейтинги.

  1. Hope

    Hart Of Dixie поне си „вързаха гащите“ с финала на последния сезон. Даже след него е почти сигурно, че няма да бъде подновен…а ако бъде подновен поне стана ясно, че любими главни герои няма да се върнат, така че за мен съдбата му е 90% ясна…

  2. Анонимен

    За мен от уважение към зрителите всеки сериал трябва да има край независимо от рейтинга винаги може да се продуцира мини сезон или един финален епизод.

  3. Анонимен

    Като гледам рейтингите повечето сериали правят задоволителни или минимални рейтинги. Но всеки канал си има и мега хитовия сериал или сериали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 3 =