американските телевизии

Късно снощи телевизия ABC официално поднови 16 от своите драма и комедийни сериали, но прекрати Resurrection, Forever и Cristela.

Сред подновените сериали са драмите Castle, Grey’s Anatomy, How to Get away with Murder, Agents of S.H.I.E.L.D., Nashville, Once Upon a Time, Scandal, American Crime, Secrets and Lies, Agent Carter и комедиите Black-ish, Fresh off the Boat, The Goldbergs, The Middle, Modern Family и Galavant.

Тази година ABC проля малко кръв. Телевизията поднови голяма част от оригиналните си продукции за нови сезони. Изключенията останаха новите Forever и Cristela, а Resurrection приключва след два излъчени сезона. ABC е доволна от представянето на новите си сериали през сезон 2014-2015 и затова говори зашеметяващият брой нови проекти, които получават втори сезон – цели 8. За сравнение, миналата година по това време броят им беше 3 (Agents of S.H.I.E.L.D., Resurrection и The Goldbergs).

Естествено, има и изненади. Например, American Crime на Джон Ридли не може да се похвали със сносни рейтинги, но пък е харесван от американските критици и се очаква да получи някои важни номинации за тв награди през следващите няколко месеца. Същото можем да кажем и за приказната комедия Galavant, която пък най-вероятно ще получи номинации за оригиналния си саундтрак.

И двата сериала на Marvel по ABC получиха вот на доверие. Agents of S.H.I.E.L.D. и Agent Carter ще се завърнат през сезон 2015-2016, макар че вторият отбеляза някои съществени спадове в рейтинга си напоследък. Първоначално смятахме, че двата ще бъдат подновени заради подготвяния нов спиноф на S.H.I.E.L.D., но снощи стана ясно, че той няма да просъществува и телевизията е решила да не поръча епизоди. Също, без каквато и да е изненада, се завръщат трите драми от Шонда Раймс – Grey’s Anatomy, Scandal и How to Get away with Murder, а към тях през есента ще се присъедини четвъртият проект на Раймс и компания – The Catch.

След серия драматични преговори между Lionsgate TV и ABC, двете компании успяха да се споразумеят и тази есен ще станем свидетели на четвърти сезон на кънтри сериала Nashville.

Важно е да споменем, че два от новите сериали на ABC, Secrets & Lies и American Crime, ще се завърнат през следващия сезон с нов сюжет и нови актьори, тъй като и двата са криминални антологии от типа на Fargo и True Detective.

Castle успя да преживее много труден период, в който до последно не се знаеше дали звездите и главни актьори от сериала ще подпишат договори за участие. Все пак Стана Катич го стори и подсигури завръщането на популярната кримка.

Нищо неочаквано при комедийния фронт – The Goldbergs, The Middle и Modern Family се завръщат за мощен тандем в сряда вечер. А Once Upon A Time продължава своята хегемония в неделя.

Единственият сериал под въпрос остава комедията ветеран Last Man Standing.

  1. Анонимен

    Не очаквах толкова подновявания на сериали, но това е добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 19 =