Person of Interest

Person Of Interest получава 13 епизода за сезон 5

След вчерашния ден стана ясно, че един от хитовите драма сериали на CBS, а именно Person of Interest, е пред своя край. Почти сигурно е, че петият сезон ще бъде последен.

От всичките завръщащи се сериали по CBS през есента единствено Person Of Interest не е собственост на телевизията, защото е продукция на Warner Bros. TV. POI е и единственият сериал, който не получи пълен сезон от 22-24 епизода, неговите вероятно ще са 13. Подобно нещо се случи по същото време миналата година, но с The Mentalist, също продукция на Warner Bros. Все още от CBS не са потвърдили слуховете за евентуалния финален сезон на Person Of Interest, но и за The Mentalist не бяха потвърдили, това стана ясно месеци по-късно.

POI беше безспорен хит, когато стартира през септември 2011 в четвъртък вечер. Но докато други криминални сериали на Warner Bros като Without a Trace и The Mentalist получаваха възможността да се излъчват в четвъртъците в продължение на четири сезона, Person Of Interest нямаше този шанс и бе преместен във вторник още след втория си сезон. Всъщност той се представяше достойно във вторник от 10 вечерта, особено спрямо сериали като Hawaii Five-0, NCIS: Los Angeles и Elementary, които получиха своите пълни нови сезони. Разликата е, че те са собственост на CBS и реално ѝ докарват милиони чрез сделки за синдикация (излъчване по други телевизии, стрийминг сайтове и т.н.). POI също е част от подобно споразумение с кабеларката WGN America, но тези пари отиват директно в продуцентите от Warner Bros, които държат правата. А ако сериалът бъде неправилно и преждевременно прекратен, това ще бъде финансов удар за Warner Bros. Естествено, че те не искат подобно нещо да се случи.

Това е всъщност само една от жестоките реалности, с които външните продуцентски компании се сблъскват в днешни времена, когато сериалът си осигурява светло бъдеще само ако правата му се притежават от излъчващата телевизия, а ако не – съдбата му е неясна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + nineteen =