Под прикритие е селектиран за Еми

Четвъртият сезон на сериала Под прикритие е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – Emmy. Хитовата българска поредица се състезава в категорията „Драма“ за международни сериали в 43-то издание на световните награди.

С това се похвалиха лично от БНТ, които излъчват и продуцират сериала.

Предни години 1,2 и 3 сезон на сериала също са били селектирани в първия кръг на наградите.

„За разлика от предишните номинации, сега Под прикритие влиза в състезанието с различна изходна позиция и много сериозно портфолио, защото сериалът е продаден в 148 територии и продуктът е познат на международната аудитория и световната филмова общност. Важно е този път да направим стратегия за целева промоция на Под прикритие по време на съпътстващите световните телевизионни награди форуми и събития, тъй като в тази индустрия е необходимо освен качествен филм, да създадеш и лоби. Ще разчитаме в това отношение и на световния дистрибутор на сериала „Ню филмс интернешенъл”, заяви програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Наградите „Еми“ ежегодно се присъждат от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг (полуфиналът) се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг е през месец октомври.

Номинациите в 43-то издание на конкурса ще бъдат обявени на 12 октомври в Кан. А кои са победителите ще стане ясно на официалната церемония по награждаването на 23 ноември в Ню Йорк.

Под прикритие е най-награждаваният български сериал и има безпрецедентна за български филмов продукт световна дистрибуция. Поредицата е отличавана няколко пъти от Българската филмова академия. Получи наградата „Най-продаван телевизионен продукт” на юбилейното 20-то издание на Медиамикс през 2014 година. А година по-рано взе всичките седем „Златни корони” на медийната гилдия на международния медиен форум.

Две поредни години – 2013 и 2014г. – Под прикритие триумфира на наградите на публиката „Златна бленда”, отнасяйки почти всички престижни статуетки, сред които и за „Най-добър сериал“.

Още първи сезон на сериала беше номиниран за телевизионните награди „Златна нимфа“ в Монте Карло. А с последния – четвърти сезон – миналата година Под прикритие бе селектиран на един от най-престижните филмови форуми в света – Detective FEST в Москва. Също така ежегодно сериалът е представен на най-големите международни пазари за кино и телевизионни продукции – AFM в Лос Анджелис и MIPCOM в Кан.

източник: offnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + eighteen =