Wayward Pines

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

7.5

Тайнствен

Firstlook: Wayward Pines

Wayward Pines е новият сериал на FOX по едноименната трилогия на Блейк Крауч, който събира на едно място един куп позабравени звезди, сред които Мат Дилън, Терънс Хауърд, Мелиса Лео и Джулиет Люис. На видно място като изпълнителен продуцент се мъдри и името М. Найт Шаямалан, чиято кариера в последните години с впечатляваща скорост се засили към канализацията. Индиецът е и режисьор на пилотния епизод и си личи, че се чувства в свои води, тъй като историята наподобява тази на „Селото“ и го връща във времето, когато все пак правеше добри филми.

Авторът на книгите споделя, че Twin Peaks е сериалът, който го е мотивирал да стане писател и очевидно е черпил сериозни дози вдъхновение от класиката на Линч и Фрост. Главният герой Итън Бърк (Мат Дилън) е агент на „Сикрет сървис“, търсещ двама свои изчезнали колеги. Сблъсъкът със съдбата под формата на тежкотоварен камион го запраща в болницата на наглед идиличното градче Wayward Pines. Оттук започват проблемите за него – всички се държат твърде странно, телефоните не работят, някакъв смахнат доктор иска да му направи мозъчна операция. А онова чувство, че се намира в „Шоуто на Труман“ не го лъже – през цялото време е наблюдаван.

Свръхестественият елемент е сериозно застъпен в сериала, което вероятно ще се хареса на феновете на Lost. На агент Бърк обаче не му се налага да бяга от остров, а от едно подозрително спокойно градче със свои собствени правила. Скоро той осъзнава, че най-лесният начин да напуснеш Wayward Pines е като труп.

Актьорският състав е впечатляващ и на екрана ще видите хора с повече награди и от пианист-вундеркинд. Мат Дилън е човекът, когото Блейк Крауч си е представял като агент Бърк, докато е създавал поредицата, така че не е учудващо, че ролята му пасва идеално. Мелиса Лео, Терънс Хауърд и Тоби Джоунс успяват да пресъздадат достатъчно зловещо образите на триото, което дърпа конците в Wayward Pines. Красивата Шанин Сосамън пък играе съпругата на Итън, която ще трябва да намери начин да се добере до съпруга си.

В пилотния епизод си проличава индийският пръст на Шаямалан, който, ако не друго, е способен да потопи зрителите в атмосферата на това страховито градче. Режисурата е стегната, а сценарият обещава множество обрати и изненади.

В заключение: Wayward Pines ще е едно от по-добрите заглавия през това лято и си заслужава да се види.

  1. Ashikov

    Добро начало, изгледах първи епизод на един дъх.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three − two =