Hulu плаща луди пари за спинофа на The Walking Dead

Стрийминг сайтът Hulu подписа сделка с AMC Networks за излъчване на всички предстоящи епизоди на подготвяния спиноф сериал на The Walking Dead.

Това е второто важно бизнес събитие за Hulu през май месец, след като вече закупи лиценз за излъчване на всичките 180 епизоди на хитовата комедия Seinfeld от продуцентите Sony Pictures Television на стойност 180 милиона долара.

„FX и AMC са най-важните участници в приноса на новата златна ера в телевизията“ – заяви Крег Ъруич, програмен директор на Hulu. В края на миналата година Hulu се договори с FX за стриймването на епизодите на The Strain и Tyrant, както и всички предстоящи нови сериали на кабелната телевизия. „Нашите конкуренти стриймват някои от сериалите на двете телевизии, но ние ще притежаваме това право върху всички бъдещи техни проекти“ – допълва Ъруич. Припомняме ви, че през последните години се води ожесточена битка между трите основни стрийминг сайта Netflix, Amazon и Hulu. Към момента обаче Netflix е водещ на пазара с над 60 милиона абонати по цял свят.

Hulu не уточни за кои други сериали на AMC става въпрос, освен спинофа на TWD – Fear the Walking Dead. Но сделката покрива също продукциите на дъщерните на AMC телевизии, сред които IFC, BBC America, Sundance TV и WE tv.

Подобна сделка бе подписана през 2011 между Netflix и AMC за стриймването на Mad Men и The Walking Dead. Впоследствие тя се оказа доходоносна и за двете страни: докато Netflix придобиваше популярност покрай хитовете на AMC, компанията спомогна също за повишението на рейтингите на Breaking Bad в последния му сезон поради възможността за наваксване с предишните епизоди.

Fear the Walking Dead може и да е успешен за Hulu и AMC, ако историята се повтори. По-рано тази година друг опит за спиноф, но на Breaking Bad, новата драма Better Call Saul започна с най-добрия рейтинг за премиера на кабелен сериал в историята на САЩ.

  1. Анонимен

    Нормално е да плащат много за The Walking Dead, но немога да разбера какъв е смисъла да платят 180 милиона за всички епизоди на Seinfeld.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 4 =