Syfy разработва сериал по роман на Олдъс Хъксли

Syfy и компанията на Стивън Спилбърг AMBLIN Television разработват заедно сериал, базиран на класическия роман на Олдъс Хъксли – Brave New World.

Brave New World ни въвежда в свят без нищета, войни, болести и страдания. В този свят на хората са давани наркотици, оказващи влияние върху ума. Безразборният секс и консуматорският живот са нещо нормално, а хората вече не се възпроизвеждат, а са генетично отглеждани в „развъдници“. Тези, които не се съобразяват, са принудени да са в „резервите“, докато един ден, един от тези „диваци“ се противопоставя срещу системата, заплашвайки целия социален ред.

За първи път книгата „Прекрасният нов свят“ е публикувана през 1932 и се нарежда на пето място в топ 100 на най-добрите английски романи на 20-ти век в класацията на Modern Library.

„Brave New World е една от най-влиятелните класики в жанра на всички времена. Провокативната визия на мрачното бъдеще оставя мощен и вечен отпечатък. Brave New World е точно този разтърсващ вид проект, от типа сериали, които се превръщат в отличителен белег на Syfy.“ – каза Дейвид Хауъл, президент на Syfy.

Дарил Франк и Джъстин Фалви от Amblin Television (The Americans, Falling Skies, Under the Dome) ще са изпълнителни продуценти.

Brave New World е един от последните нови сериали, които предстои да бъдат разработени и продуцирани от Syfy, заедно с The Magicians, базиран на бестселърите на Лев Гросман; Expanse, в който ще участва Томас Джейн; минисериала Childhood’s End, трилъра Hunters на Гейл Ан Хърд; Krypton на Дейвид Гойер и Incorporated от Мат Деймън и Бен Афлек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − 4 =