Stitchers

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

4

Скучен

Firstlook: Stitchers

За пореден път се учудвам какви неща биха измислили сценаристите само и само да ни покажат нов начин на разкриване на убийства.

Историята в новия сериал на ABC Family – Stitchers се завърта около Кирстен – студентка, която страда от рядко заболяване, което ѝ пречи да преценява времето. Един вид тя не може да прецени дали са минали дни, часове или минути. Тя е изключително интелигентна и изчислява времето посредством логика. Тя има затруднение и да показва каквито и да е чувства. Което явно я прави подходяща да участва в „нова, революционна програма“ на правителството, при която взимат живо съзнание и го „пришиват“ към съзнанието на починал човек. Всичко това си има определено време, след което мозъкът на починалия се „скапва“. Нашата героиня влиза в спомените на жертвата и така разкрива дадения случай. Реално не звучи безкрайно зле, но все пак си има немалко нелепи решения на сценаристите.

Актьорският състав на Stitchers се състои от интересни лица. Ема Ища влиза в ролята на Кирстен. Главната актриса играе убийствено дървен образ, но е разбираемо, защото реално той го изисква. Другите актьори са тотално незапомнящи се. Имаме клише образите – ченгето (в ролята Деймиън Дауб, The Flip Side), което (най-вероятно) ще се влюби в нашата героиня; главният учен (Кайл Харис, The Carrie Diaries), който също ще прояви интерес към нея; имаме и другите шеговити учени в екипа и за капак и женския образ, който заема главна управленска роля, в ролята Сара Ричардсън Уейтфилд (Eureka) и други.

В Stitchers е предсказуемо почти всичко, но ако се справят с представянето на интересни случаи и разплитането на идеята с бащата на Кирстен, което явно ще е главната идея, може и да задържи вниманието на зрителите. Но това е от онзи тип сериали, в които ще ни занимават с интересни (уж) единични случаи и през 2-3-4 епизода ще вкарват зрънце главна идея. По принцип е успешна комбинация, но тук не мисля, че ще сполучат в дългосрочен план.

Аз не бях впечатлен и нов епизод няма да гледам, но ако буди интерес написаното, пробвайте.

За почитателите на сериалите: Castle, The Mentalist

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × four =