Complications

Обзор на ревюто

Режисура
Сценарий
Актьорска игра
Обща оценка

6

Приятен

Firstlook: Complications

Трейлърът на новия сериал на USA Network Complications беше прекрасен. Отдавна не ми беше допадал даден проект още преди да излезе само от трейлъра му. Джейсън О‘Мара е чудесен актьор и с нетърпение чаках пилотния епизод. Ето, че той излезе, та дори бяха два накуп.

Историята на Complications се завърта около Джон Елисън (в ролята Джейсън О‘Мара) – интелигентен и уважаван доктор. Той е готов да помогне на всекиго. Семеен е с жена и един син и наскоро е претърпял трагедия – осемгодишната му дъщеричка умира от рак. Виждаме един интересен образ, който в течение на пилотния епизод се разгръща пред нас. В епизода виждаме препратки в миналото, които спомагат да се запознаем с дадената ситуация, която е докарала доктор Елисън при психиатър за психологическа оценка. Дори и от трейлъра виждаме, че той изпада в ситуация, в която трябва да реши дали да помогне (по всякакъв начин) на простреляно дете, но както става с повечето добри дела в този живот, те не остават безнаказани. Това сякаш е и посланието на сценаристите в премиерния епизод. Следват сцени с улични банди, проблеми за доктора и усилия от неговата страна да нормализира нещата. Гледайки това, веднага се сетих за несправедливо спрения Rush.

В актьорския състав на Complications блести единствено О‘Мара – той ни представя един многопластов герой, който е интересен и определено задържа вниманието. Джесика Сор (Gossip Girl) влиза в ролята на сърдитата сестра, която е готова да наруши правилата с цел благото на пациента. Бет Рийсграф (Leverage) пък влиза в ролята на съпругата на доктор Елисън, която все още преживява загубата на дъщеричката си и си личи, че и тя си има проблеми. Ронрийко Лий (Survivor’s Remorse) е колегата на Елисън. Появяват се и доста други образи, но това предполагам, че ще е ядрото на сериала. Никой от актьорите не дразни с изпълнението си, което си е плюс, но за момента никой и не блести. Ще им дам шанс, ще видим натам.

Гледайки трейлъра може да предположите, че това ще е поредният медицински сериал. Не, изобщо не е така – сцените с медицинските случаи са на заден фон. Реално това е драма трилър и явно така ще бъде до края. Надявам се, все пак историята с малкия Антоан да не продължи в много епизоди и във всеки да бъдем свидетели как той е под смъртна опасност. Би било жалко и (най-вероятно) безинтересно. Това са единствените ми опасения, всичко друго изглежда добре – интересно е, актьорите си вършат добре работата… Какво повече? Дано им се получи на сценаристите.

За почитателите на сериалите: Rush, Royal Pains Survivor’s Remorse

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 3 =