Ще го бъде ли Hannibal, или не?

В края на юни NBC официално прекрати драмата Hannibal още преди да е завършил третият ѝ сезон. Феновете на сериала по цял свят подеха кампания, за да го върнат на екран.

Малко след като Hannibal бе прекратен, изпълнителният продуцент и създател Браян Фулър потвърди, че се провеждат преговори за намирането на нов дом на сериала.

Тогава Фулър обясни, че все още нищо не е сигурно: „Знам, че се провеждат дискусии по няколко фронта с Netflix и Amazon. Вярвам, че сделката ни с Amazon няма да допусне Netflix да поеме сериала.“ От Netflix проявиха сериозен интерес и ентусиазъм към Hannibal, но Amazon държи правата за първите три сезона и е най-вероятно те да продължат евентуалното излъчване на драмата.

И макар че с Amazon сериалът имаше най-големи шансове, седмица по-късно отново Фулър написа в Twitter, че преговорите с тях и Netflix няма да продължат.

Фулър даде интервю по темата и за HitFix, казвайки, че що се отнася до търсенето на нов дом за Hannibal нещата са 50:50. Има потенциални компании, които не могат да поемат сериала поради редица причини, както и други, които са заинтересовани в направата на четвърти сезон.

Ако Hannibal се завърне, то очевидно няма да е в никоя ефирна телевизия, което означава, че определени рестрикции ще отпаднат. Въпреки това Фулър казва, че шоуто, известно със своето висцерално съдържание, няма да се промени драстично. „Навярно ще използваме думи като „f**k“ или „s**t“ по-често, ако изобщо ги включим, но от психологическа гледна точка няма да променяме историята, независимо, че имаме зелена светлина да проучваме нови територии. Ако има промяна, то тя ще е по отношение на голотата, вулгарния език, но не считам тези инструменти за жизненоважни. Няма да цензурираме Ботичели вече.“

На въпрос какви са плановете на създателя за четвъртия сезон при положение, че правата върху Мълчанието на агнетата и Кларис Старлинг все още са недостъпни и не могат да бъдат включени в сериала, Фулър отговори, че се надява да има възможността да включи Кларис в евентуален пети сезон. „Ако ви разкажа плановете ми за четвъртия сезон, ще кажете: О, да, точно така!“, но не искам да разкривам нищо, защото ще компрометирам края на сегашния сезон. Идеите ми са базирани на нещо от една от книгите, но разбира се както обикновено ще има и разминавания с оригинала.“

Надеждата умира последна, както се казва, така че феновете на сериала могат да продължат да се надяват. Вероятно дори последните новини около бъдещето на Hannibal няма да ги сломят, а именно, че договорите с актьорския състав изтекоха и не бяха подновени в срок. Дори към момента дуото Хю Денси (Уил) и Мадс Микелсън (Ханибал) вече приемат оферти за нови роли във филми и сериали. И все пак, ако в близкото бъдеще бъде постигната някаква договорка за нов сезон, и двамата заявяват, че биха се включили и изиграли отново познатите им вече роли. За съжаление, дори създателят Фулър няма да бъде 24/7 на разположение, защото в момента работи усилено по първия сезон на American Gods за Starz, а това означава, че един следващ сезон на Hannibal трябва да бъде отложен специално заради него, което естествено не би се харесало на никоя телевизия или стрийминг компания.

    • NVM

      Клипа е малко вулгарен според някои, но като знаем, че Мадс е „the bitch“ и всичко си идва на мястото. Rihanna пак се е постарала и песента определено е добра.

  1. NVM

    Сезонът е много добър. В някои моменти действието се развив бавно, но всичко си идва на мястото вече. Сериалът е от началото до края един сив и страшничък. Евала и дай боже 4 сезон 🙂 Мадс го видяхме в песента на Rihanna – Bitch Better Have My Money.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × three =